Sari la conținut

Alimentul care împrăștie cancerul în tot organismul

Unul dintre obiceiurile care cresc riscul de cancer este consumul de zahăr. Acesta este ascuns în multe produse, inclusiv în alimentele considerate sănătoase precum sosurile semi-preparate pentru salate, cerealele pentru micul-dejun și chiar lactatele degresate.

Un studiu care arată că zaharul “hraneste” tumorile canceroase a fost dat recent publicitatii de catre cercetatorii de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite.

“Stim inca din 1923 ca celulele tumorale au nevoie de o cantitate mai mare de glucoza decat cele normale. Studiul nostru explica acest proces si cum ar putea fi oprit pentru ca, in cele din urma, sa controlam extinderea tumorilor”, a explicat Don Ayer, doctor si profesor in oncologie la Universitatea Utah.

O altă cercetare publicată luna trecută în Journal, Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a scos la iveală că zahărul crește riscul cancerului endometrial la femei.

O echipa de cercetatori, condusa de dr. Custodia Garcia-Jimenez de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid, a descoperit un mecanism-cheie care leaga obezitatea si diabetul de cancer: un nivel ridicat de zahar creste activitatea unei gene implicate in progresia cancerului.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel