Sari la conținut

Alimentul care poate reduce riscul de cancer. Onco-nutriționist: „50% din cancere ar fi mai mici sau deloc dacă l-am consuma zilnic”

Imagine creată cu AI.

Din cuprinsul articolului

Alimentul care combate cancerul. Specialistul în onco-nutriție, Marius Văduva, a dezvăluit în exclusivitate un aliment care, dacă ar fi consumat frecvent de către oameni, ar putea reduce cel puțin 50% din cazurile de cancer sau chiar să le elimine complet.

Acest aliment este peștele, sau mai exact suplimentele alimentare bogate în Omega 3. Văduva, expert în onco-nutriție, a făcut această descoperire în timp ce încerca să ajute la vindecarea soției sale de cancer.

„O tumoare de 14 centimetri a soției mele, în 2014, ne-a dat viața peste cap… Și am luat decizia atunci să începem să ne uităm la corp, în primul rând la corpul ei. Fiind vegetariană de 20 de ani – și vegană! – cu 4 ani înainte de a face această tumoare. Dacă un om care consumă apă plată și ceai, niciodată suc, niciodată cafea, niciodată alcool, face o tumoare de 14 centimetri, atunci noi, ăștialalți, care mai gustăm?”, a declarat Marius Văduva, la antena3. 

Alimentul care combate cancerul

Acesta a fost momentul în care a început să cerceteze și să analizeze cazurile altor pacienți diagnosticați cu cancer. Descoperea că aceștia aveau în comun un dezechilibru major în raportul dintre Omega 3 și Omega 6.

„Situația se aplică și în cazul vegetarianismului. Corpul uman nu produce acizi grași; aceștia provin exclusiv din alimentație. Din păcate, majoritatea plantelor consumate, fie gătite sau crude, sunt bogate în acizi grași Omega 6. Raportul ideal între Omega 3 și Omega 6 în corpul uman este de 1:3, adică pentru fiecare moleculă de Omega 3 ar trebui să avem trei de Omega 6. În cazul soției mele, acest raport era de 1:31 în momentul diagnosticării cu cancer. Dacă căutați pe Google acum, veți afla că Omega 6 este asociat cu inflamația și cancerul când se găsește în exces în organism”, a explicat specialistul, subliniind că peștele este alimentul cel mai bogat în Omega 3.

„Soția mea, fiind vegetariană, a consumat în fiecare zi cantități mari de Omega 6. Acum, ea a introdus peștele în dietă. Copiilor mei le ofer ulei de pește, la fel cum ni se oferea nouă, în trecut, când primeam zilnic ulei de pește. Nu cred că, în epoca modernă, părinții mai oferă copiilor ulei de pește”, a adăugat Marius Văduva.

„Dacă această abordare ar fi aplicată în prezent, vă asigur că cel puțin 50% dintre cazurile de cancer ar fi mai rare sau chiar absente. Totuși, este important să luăm în considerare că Omega 3, esențial pentru organism și nedobândit din surse vegetale, poate fi obținut și din uleiul de in sau uleiul de măsline, deși nu se asimilează la fel de eficient”, a mai subliniat fitoterapeutul

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel