Sari la conținut

Alimentul care previne cancerul de colon și cancerul pulmonar. Trebuie mâncat zilnic

Noi studii au arătat că persoanele care mănâncă usturoi crud în fiecare zi, își reduc riscul cancerului de colon cu 40%. Potrivit experților, efectul anticancerigem s-ar datora alicinei, substanța responsabilp de mirosul înțepător al usturoiului.

Cantitatea de usturoi de care e nevoie pentru acest efect e de 1-3 căței pe zi.

Usturoiul protejează și împotriva cancerului de plămâni chiar și în cazul fumătorilor. In plus, usturoiul este o sursa importanta de vitamine si minerale recunoscute pentru beneficiile asupra sanatatii. Cele mai reprezentative sunt vitaminele grupului B (B6, B1, B5, B2, B3, B9) si vitamina C, iar dintre minerale mentionam fosfor, calciu, fier, potasiu, magneziu si nu in ultimul rand seleniu si mangan.

Ca să diminuezi din mirosul neplăcut pe care îl lasă e bine să ții puțină apă în gură în timp ce mesteci usturoiul crud.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel