Sari la conținut

Alimentul consumat zilnic de români, adevărată otravă pentru organism. Medic nutriționist: „Roade corpul ca rugina. Când realizăm e prea târziu”

Acest aliment consumat de milioane de români face adevărate ravagii în organism. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât mulți oameni îl serves cu plăcere, datorită senzației de fericire pe care o oferă pe moment.

Pe lângă bolile pe care le provoacă, precum diabetul, acest aliment periculos ne aduce multe kilograme în plus, dar și ne îmbătrânește prematur.

Dacă nu ați ghicit deja, alimentul mai nociv decât alcoolul este însuși zahărul – regăsit în orice aliment, dar și în cantități absurde în dulciuri.

Dr. Mihaela Bilic: „Nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul”

„Oare cât o să ne mai ia…

… până vom pune zahărul lângă alcool, tutun şi droguri uşoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv şi iubeşte gustul dulce.

Când consumăm zahăr se sintetizează substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. (…)

Pentru nicotină şi alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaştem caă nu sunt nutrienţi, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu şi mai lung.

Mihaela Bilic

Însă cu puţin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet.

Această afecţiune parșivă şi necruţătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluţie nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulaţia sangvină, funcţionarea cerebrală, dinții, picioarele… într-un cuvânt ne descompunem. Şi cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge.

Dr. Mihaela Bilic: „Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește şi îmbolnăveşte, ne descompune”

Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește şi îmbolnăveşte, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos că nu doare…ce periculos că ne place! Iar când realizam, e prea târziu.

Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentaţie, dar merită să-l reducem drastic!

ficatul

Consumaţi-l rar şi cu moderaţie, în produse de calitate şi care vă plac mult. Şi sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumaţi în formă lichidă.

O bucațică de ciocolată sau de prajitură dau satisfacţie maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut ca pe apă. Şi irosim dintr-un foc 6 linguriţe de zahăr, doza recomandată pentru o zi întreagă.

Nu există un zahăr mai sănătos ca altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele. Iar sucul dă satisfacţie zero! Dacă tot mâncaţi zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți”, a scris medicul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel