Sari la conținut

Alimentul dulce și delicios care te face mai deștept. Explicația oamenilor de știință

cafea si ciocolata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul dulce care te face mai deștept

Alimentul dulce care te face mai deștept. Există alimente care îți stimulează memoria, îți măresc capacitatea de concentrare și îți oferă un boost de energie.

Și nu, nu e vorba de alimente la care să strâmbi din nas și să le consumi, „doar pentru că sunt bune pentru sănătate”. Există mâncăruri extrem de apetisante, care nu doar că sunt delicioase, dar au și beneficii extraordinare pentru sănătate.

Oamenii de știință au făcut numeroase cercetări și au descoperit lucruri uimitoare. Experții de la National Institute of Aging de la Universitatea John Hopkins  au ajuns la concluzia că ciocolata, precum și cafeaua, ar susţine performanţele cognitive.

Alimentul dulce care te face mai deștept. Explicația oamenilor de știință

Aceste alimente protejează neuronii de posibile boli, precum Alzheimer sau Parkinson. Anumiţi compuşi din ciocolată şi cafea ar putea avea chiar efect anticancerigen, prevenind tumorile cerebrale.

Unul dintre efectele consumului de ciocolată neagră (cu 2 ore înainte de masă), de care poate beneficia o categorie largă de persoane în nevoie, este reducerea apetitului, printr-o diminuare a totalului caloric consumat.

Psihologul Merrill Elias declara în Washington Post, în 2016, că a inițiat un studiu despre abilitățile cognitive a peste 1.000 de persoane din statul New York, în anul 1970. Inițial, Elias a analizat relația dintre presiunea sângelui și performanța creierului.

Concluziile studiului au stabilit faptul că ciocolata se află într-o strânsă legătură cu funcţia superioară a creierului uman. Printre beneficiile consumului de ciocolată se numără amintirea sarcinilor zilnice, a listei de cumpărături sau posibilitatea să faceți mai multe lucruri în același timp.

Un alt studiu a descoperit că ciocolata conţine methylxantine, un compus vegetal care întăreşte mai multe funcţii ale organismului. Printre acestea se numără și  capacitatea de concentrare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: