Categories: Expertul zilei

Alimentul minune care întinereşte creierul. Este un elixir pentru celulele crebrale!

Renumitul medic neurochirug Vlad Ciurea recomandă un singur aliment bogat în grăsimi care poate fi inclus fără nicio grijă în dieta noastră. Acesta face bine creierului și are oferă o mulțime de beneficii pentru organism, drept urmare nu trebuie evitat.

Este vorba despre avocado, care conține doar grăsimi bune. Este un aliment bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale. În mod natural, consumul său ajută la desfundarea vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui şi hrănirea celulelor.

„Nu avem avocado la noi în țară, acest fruct este un fruct minunat pentru creier. Tot ceea ce spun acum este pentru creier. La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier, și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!”, a spus dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

De asemenea, reputatul medic recomandă și un consum regulat de semințe de dovleac pentru un creier sănătos. În plus, şi legumele au la rândul lor beneficii uimitoare care nu trebuie trecute cu vederea în niciun caz.

Dietă variată, bogată în vitamine și minerale

Singurul aliment bogat în grăsimi care face minuni pentru creier nu trebuie consumat, deci, de unul singur. Avem nevoie de o dietă variată, bogată în vitamine, dar și în minerale pentru o mai bună funcționare a organismului nostru.

„Semințele, și eu pledez pentru semințele de dovleac, sunt foarte bune pentru creierul uman. Toate vegetalele, toate legumele, sunt foarte bune. Pentru că aduc un aport de anumite substanțe, numite aminoacizi, și alte substanțe care intră în compoziția transmițătorilor.

Între două celule nervoase se află ceea ce numim sinapsă. La această sinapsă se află neurotransmițătorii. Neurotransmițătorii funcționează pe baza alimentelor. Chimismul din alimente se duce acolo. Și se sintetizează. Dacă noi nu am dat chimismul necesar, sinapsa nu funcționează”, a mai explicat prof. Vlad Ciurea.

Recent Posts

Nutriție pentru căderea părului: 10 produse esențiale

TOP 10 alimente pe care să le adaugi în dieta ta dacă îți cade părul.…

46 de minute ago

Medic chirurgie oncologică: Mișcarea protejează împotriva cancerului

Obezitatea poate fi un factor care contribuie la apariția cancerului de colon, deoarece persoanele supraponderale…

2 ore ago

România, promovată ca destinație turistică în Germania. Anunțul Ministerului Turismului

România este promovată ca destinație turistică în Germania. Astfel, peste 600 de taxiuri pe care…

2 ore ago

STUDIU cancer colorectal. „Cocteilul” de medicamente care micşorează tumorile bolnavilor, potrivit cercetătorilor

Studiu cancer colorectal. „Cocteilul” de medicamente care micşorează tumorile bolnavilor, potrivit cercetătorilor! Cancerul colorectal este…

3 ore ago

Dr. Bilic: Există alimente anti-foame

Un medic român a împărtășit alimentele cheie despre care spune că nu pun în primejdie…

3 ore ago

Pensii pe care le vor primii românii, dacă au muncit între 10 și 15 ani

Pensii pe care le vor primii românii, dacă au muncit între 10 și 15 ani.…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Tiroidita Hashimoto