Sari la conținut

Alimentul minune care întinereşte creierul. Este un elixir pentru celulele crebrale!

alimente pentru creier
Imagine creată cu AI

Renumitul medic neurochirug Vlad Ciurea recomandă un singur aliment bogat în grăsimi care poate fi inclus fără nicio grijă în dieta noastră. Acesta face bine creierului și are oferă o mulțime de beneficii pentru organism, drept urmare nu trebuie evitat.

Este vorba despre avocado, care conține doar grăsimi bune. Este un aliment bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale. În mod natural, consumul său ajută la desfundarea vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sângelui şi hrănirea celulelor.

„Nu avem avocado la noi în țară, acest fruct este un fruct minunat pentru creier. Tot ceea ce spun acum este pentru creier. La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier, și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!”, a spus dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Avocado, recomandat diabeticilor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

De asemenea, reputatul medic recomandă și un consum regulat de semințe de dovleac pentru un creier sănătos. În plus, şi legumele au la rândul lor beneficii uimitoare care nu trebuie trecute cu vederea în niciun caz.

Dietă variată, bogată în vitamine și minerale

Singurul aliment bogat în grăsimi care face minuni pentru creier nu trebuie consumat, deci, de unul singur. Avem nevoie de o dietă variată, bogată în vitamine, dar și în minerale pentru o mai bună funcționare a organismului nostru.

„Semințele, și eu pledez pentru semințele de dovleac, sunt foarte bune pentru creierul uman. Toate vegetalele, toate legumele, sunt foarte bune. Pentru că aduc un aport de anumite substanțe, numite aminoacizi, și alte substanțe care intră în compoziția transmițătorilor.

Între două celule nervoase se află ceea ce numim sinapsă. La această sinapsă se află neurotransmițătorii. Neurotransmițătorii funcționează pe baza alimentelor. Chimismul din alimente se duce acolo. Și se sintetizează. Dacă noi nu am dat chimismul necesar, sinapsa nu funcționează”, a mai explicat prof. Vlad Ciurea.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel