Sari la conținut

Cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Prof. Vlad Ciurea: Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vlad Ciurea

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în emisiunea IThink cu Iusti Fudulu despre cât de nociv este zahărul pentru organism și a dezvăluit care este cel mai sănătos înlocuitor al acestuia. 

Profesorul Vlad Ciurea, neurochirurg, susține că zahărul dăunează extrem de mult sănătății organismului nostru, însă ne oferă și variante sănătoase. În mod special, medicul afirmă că o linguriță de miere este foarte avantajoasă pentru noi.

”Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul. Zahărul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales că dă și adicție.

Dacă cel mic a dat de prăjituri dulci și lucruri însiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasă de ele. Și foarte greu îl ducem spre lucrurile mai apropiate.

De exemplu, zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă!

Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună.

Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

vlad ciurea
Sursă foto: Romania TV

Câtă APĂ trebuie să bea un om într-o zi

Apa este esențială pentru multe funcții corporale, cum ar fi lubrifierea articulațiilor, furnizarea de oxigen în tot corpul, prevenirea leziunilor renale și multe altele.

Aproximativ 60 la sută din corp este alcătuit din apă, iar aproximativ 71 la sută din suprafața planetei este acoperită de apă.

Poate că natura omniprezentă a apei este cea care înseamnă că a bea suficient în fiecare zi nu se află în fruntea listei de priorități a multor oameni.

Profesorul Vlad Chiurea a explicat de curând câtă apă se recomandă să consumăm într-o zi obișnuită și de ce este atât de important să ne hidratăm.

”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel