marți, aprilie 13, 2021

Acest aliment este un adevărat izvor de sănătate. Este bogat în vitamina C, B1, magneziu, fier şi calciu şi este deseori folosit pentru în tulburările hepatice şi biliare, precum colici hepatice, migrene

de origine hepatică, alergii digestive etc.

Ajută şi la comabaterea efectelor exceselor alimentare într-un mod natural şi eficient. Datorită conţinutului mare de fibre şi apă favorizează tranzitul intestinal şi elimină constipaţiile pasagere.

Nu în ultimul rând,  are un efect antibacterian asupra florei digestive şi este foarte eficient în tratarea tusei, atunci cand este consumat sub formă de suc.

Cum se poate consuma? Deseori ridichea neagră este consumată crudă în salata, dar şi simplă, dată pe răzătoare.

În bucătărie, această legumă poata fi o garnitură perfectă pentru

alimentele care au o textură fragedă sau un pic grasă, cum ar fi somonul, avocado sau ficatul de pasăre.

Conţinutul în rafanină din ridichea neagră ajută la menţinerea în echilibru al nivelului de hormoni secretaţi de glanda tiroidă ajutând în caz de hipertiroidie sau în cazul bolii Graves. Toate legumele crucifere stopează natural producţia de hormoni tiroidali, dar dintre toate cea mai bună este ridichea neagră, iar în Rusia, ridichea neagră a fost utilizată mult timp ca tratament pentru problemele tiroidale sau pentru cele legate de echilibrul hormonal.

RECOMANDĂRILE DOCTORULUI ZILEI

PENTRU PAŞTE:

Ultimele stiri

Parteneri