Sari la conținut

ALIMENTUL-minune pe care japonezii îl consumă zilnic. Previne mai multe tipuri de CANCER și menține creierul în formă

sushi with chopsticks

Din cuprinsul articolului

Asiaticii consumă orez la fiecare masă, pentru că este o hrană uşoară, bogată în vitamine, care asigură organismului necesarul zilnic de substanţe nutritive.

În trecut a fost considerat hrana săracilor, dar în prezent a devenit un aliment de bază, una dintre cele mai cultivate cereale.

Cel brun este bogat în magneziu
Dieta cu orez este recomandată pentru prevenirea cancerului la stomac, colon sau sân, datorită conţinutului de inhibitori ai protazei (care au efect antitumoral), de fosfor, potasiu şi complexul de vitamine B.
Orezul, alb sau brun, conţine calorii, carbohidraţi, proteine şi grăsimi.
Cel brun beneficiază de un aport suplimentar de magneziu (ajută la reducerea simptomelor astmului, scade tensiunea arterială, diminuează frecvenţa migrenelor şi riscul infarctului sau al atacului cerebral), mangan (ajută oasele să rămână sănătoase şi sintetizează acizii graşi), seleniu (protejează celulele de radicalii liberi şi reglează funcţionarea tiroidei), cât şi de vitaminele B1, B2, B3, şi B6, care întăresc, la rândul lor, organismul.

Ne face mai inteligenţi
Vitaminele B1 şi PP, cât şi fosforul conţinute de bobul de orez au un efect benefic asupra sistemului nervos central. Ele asigură transmiterea influxului nervos şi intensifică activitatea cerebrală. Aceste calităţi îl recomandă ca aliment persoanelor supuse unor eforturi intelectuale crescute.
De asemenea, conţinutul foarte scăzut în lipide îl recomandă pentru dietele de slăbit, fiindcă alungă foarte repede starea de foame. În plus, are efecte tonice şi emoliente asupra intestinelor, reparând urmările unor mese copioase.

Rezolvă disfuncţiile sexuale
Proprietăţile terapeutice îl recomandă pentru problemele cu care se confruntă organismul la fiecare vârstă. Consumul regulat de orez îi ajută pe adolescenţi să asimileze mai uşor vitamina B6, care are un rol important în metabolismul aminoacizilor. În cazul persoanelor în jurul vârstei de 40 de ani, orezul este eficient în tratarea disfuncţiilor sexuale, prin intensificarea fluxului sangvin către zona genitală. Iar la cei de peste 60 de ani, orezul le protejează inima şi creierul, crescând speranţa de viaţă.

Atenţie! Consumul de orez în exces poate produce constipaţii. Pentru o bună digestie se recomandă hidratarea cu câteva pahare cu apă în plus.

Moduri de preparare

În afară de forma fiartă, cea mai cunoscută, de altfel, orezul mai poate fi preparat şi consumat şi în alte moduri. Discurile de orez preparate la cuptor au un conţinut redus de grăsimi şi de calorii. Sunt un înlocuitor gustos al pâinii sau biscuiţilor de grâu. Făina de orez are o textură fină şi este disponibilă fie sub formă integrală, fie albă. Se foloseşte la copt şi la prepararea pâinii sau a tăiţeilor, care sunt fini şi transparenţi. Oţetul se prepară din orez fermentat.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel