Sari la conținut

Alimentul nociv care distruge ficatul la fel ca alcoolul în exces

Alimentul care distruge ficatul. Există un aliment care este mai nociv decât alcoolul pentru ficat. Din păcate, cu toții îl folosim și nu ne dăm seama cât rău ne face.

Conform studiilor, alcoolul este cel care atacă în mod agresiv ficatul. Însă cercetări recente au scos la iveală faptul că zahărul poate afecta ficatul chiar mai mult decât alcoolul.

Zahărul, la fel de periculos ca alcoolul pentru ficat

Oamenii de știință au concluzionat că alcoolul poate fi pe locul doi, deoarece și zahărul consumat în exces poate duce la o îmbolnăvire gravă a ficatului.

”Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime”, arată healtyfood.com.

Potrivit medicilor, cel mai controversat aliment este zahărul, și chiar s-a vehiculat o teorie cum că anumite celule, în special cele maligne, extrag mai ușor zahărul din sânge. De aceea, s-a crezut că dacă o persoană cu cancer consumă zahăr, acesta va hrăni tumoarea. Dar acest lucru nu este corect, în realitate, nu se întâmplă așa. E un concept care a fost descris acum 100 de ani, dar nu înseamnă că zahărul hrănește celulele maligne.

”Acest lucru nu este dovedit științific. Dar excesul de zahăr are un alt efect nociv: este vorba de îngrășare, care duce la sedentarism. Și meseriile din ziua de azi sunt sedentare, lucrăm în fața computerului multe ore și facem din ce în ce mai puțină mișcare.

Iar știința a dovedit de această dată că mișcarea poate contribui la reducerea riscului de cancer și în general, la o sănătate mai bună pe termen lung. O persoană în formă este una sănătoasă, la care toate sistemele și organele funcționează bine”, spune Prof. Dr. Mustafa Bozkurt, medic oncolog.

Remedii pentru ficat gras

Nu există un tratament specific pentru boala ficatului gras non-alcoolic. Scopul este să vă gestionați factorii de risc și orice afecțiuni medicale.

Unele dintre recomandările pe care medicul le poate indica pentru a face față bolii includ:

  • Dacă ești supraponderal, este esențial să slăbești.
  • Ai o alimentație echilibrată, mai ales cu un conținut scăzut de sare.
  • Nu consumați băuturi alcoolice.
  • Fă sport regulat.
  • Controlați alte afecțiuni de sănătate precum diabetul, hipertensiunea arterială, colesterolul sau trigliceridele.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel