miercuri, iunie 29, 2022

Alopecia este o afecțiune a foliculilor piloși. Poate poduce o rărire sau chiar dispariție completă a pilozității. Această afecțiune poate afecta uneori sprâncenele, mustața sau barba și, în rare cazuri, chiar pilozitatea corporală, dar tipurile cel mai des întâlnite de alopecie afectează predominant scalpul păros.

Cu tratament adecvat, alopecia poate fi controlată și pilozitatea poate fi recuperată, însă există și forme de alopecie care pot duce la o pierdere ireversibilă a pilozității pe zonele afectate.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...


Nicoleta Luciu suferă de alopecie

Deși alopecia la femei nu este atât de des întâlnită ca la bărbați, Nicoleta Luciu se numără printre femeile care au au astfel de diagnostic.

Fosta vedetă TV urmează un  tratament costisitor, însă rezultatele obținute după opt luni de când merge la o clinică de specialitate dau roade.

La vârsta de 41 de ani, Nicoleta Luciu poate spune că este o femeie realizată din toate punctele de vedere. Cu toate astea, fericirea vedetei este umbrită de o problemă de sănătate destul de seriosă.

Pentru că nu este plăcut pentru nicio femeie să-şi piardă părul şi să nu poată face mare lucru să împiedice asta decât, cel mult, să se tundă periuţă.

Te-ar mai interesa: CAISELE, pline de vitamine și minerale. Iată ce bo...

Nicoleta Luciu le-a dezvăluit celor care îi urmăresc activitatea în mediul online că se confruntă cu această boală.

„Nu am mai avut așa păr lung și frumos de zece ani. Este rezistent și are… luciu. Ultima ședință. Părul și-a dublat volumul după opt luni de tratament. O dată pe săptămână, timp de 40 de minute”, le-a spus vedeta fanilor de pe internet.

Dr. Pavelina Andrei, medic specialist Dermato, a explicat cum apare această boala.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

„Există mai multe tipuri de alopecie, care cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine. Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului.

Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului, și anume dermatita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis”, a explicat dr. Pavelina Andre.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private