Sari la conținut

Alzheimer: cele mai bune alimente pentru prevenirea bolii. Conțin vitaminele cele mai importante pentru creier

sursa foto: arhiva doctorulzilei
creier uman

Vitamine pentru creier și alimentele în care se găsesc din plin. Una dintre cele mai comune modalități de a avea grijă de creierul tău pe măsură ce îmbătrânești vizează alimentația, potrivit EatThis.

”Atunci când vine vorba de dietă și de boala Alzheimer, anumite alimente pot susține funcția de memorie și sănătatea creierului, așa că alegeți o dietă bogată în frunze verzi, fructe colorate și cereale integrale și una săracă în carne roșie și alimente procesate”, explică Lisa Young, autoare a cărții Finally Full, Finally Slim.

În timp ce această dietă echilibrată este crucială, Young spune că legumele cu frunze (spanac, varză, salată etc.) sunt în mod specific importante pentru sănătatea creierului. Ea le numește chiar bomboane pentru creier.

Vitamine pentru creier

„Aceste verdețuri sunt bogate în antioxidanți, vitaminele A și C și acid folic, care promovează sănătatea creierului”, spune Young.

După cum menționează aceasta, frunzele verzi sunt pline de vitamine importante, dintre care una este folatul. Folatul este o vitamină B naturală de care corpul nostru are nevoie pentru funcționarea sănătoasă a celulelor, precum și pentru formarea globulelor roșii și a ADN-ului.

Cum putem încetini îmbătrânirea creierului

O recenzie din Proceedings of the Nutrition Society afirmă că folatul și vitaminele B sunt esențiale pentru sănătatea creierului la fiecare grupă de vârstă, de la sugari la vârstnici. Vitamina B este în mod specific utilă pentru îmbunătățirea sănătății creierului în procesul de îmbătrânire.

„Folatul poate influența în mod pozitiv funcția cognitivă”, spune Young. „Este important pentru buna funcționare a sistemului nervos în general, așa că o lipsă a acestei vitamine poate contribui la îmbătrânirea creierului.”

Un studiu publicat în Neurology pe 960 de adulți (fără semne existente de demență) a constatat, de asemenea, că cei care au consumat cel puțin o porție de frunze verzi în fiecare zi au avut mai puține probleme legate de declinul cognitiv și pierderea memoriei, față de cei care nu le-au consumat.

Astfel, este clar că acestea pot avea un impact pozitiv asupra sănătății creierului, mai ales dacă boala Alzheimer a fost prezentă în familie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel