marți, martie 9, 2021

Creierul se hrăneşte cu arginină, un nutrient benefic care asigură funcţionarea lui normală, însă în momentul în care creierul nu se mai hrăneşte cu această substanţă apar plăci de proteine care declanşază

boala Alzheimer.

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, în frunte cu profesorul dr. Carol Colton, au descoperit că prin blocarea anumitor celule din sistemul imunitar care distrug arginina, s-a oprit formarea de plăci de proteine caracteristice bolii. Studiul care a ajuns la această concluzie s-a desfăşurat pe nişte şoareci de laborator care au fost modificaţi genetici astfel încât să semene foarte bine cu oamenii.

Având în vedere că distrugerea argininei este atât de importantă în mecanismul bolii, această cercetare relevă că ar putea fi posibilă blocarea acestei

patologii, a afirmat dr. Carol Colton.  Apariţia treptată a a degenerării neurofibrilară,  pierderea de neuroni şi modificarea temperamentului în cazul şoarecilor au deschis drumuri noi pentru ca cercetătorii să studieze boala.

Prin studierea anomaliilor sistemului imunitar pe întreaga durată de viață a acestor șoareci, s-a descoperit că anumite celule cheie ale sistemului imunitar din creier și măduva spinării, numite microgliocite — primele care răspund unei infecții — au început să se dividă și să se modifice timpuriu în boala Alzheimer la aceste animale, scrie AFP, citat de Agerpres.

A.

Ultimele stiri

Parteneri