Sari la conținut

Alzheimerul ar putea fi diagnosticat în faze incipiente datorită unor noi descoperiri

Oamenii de ştiinţă americani au identificat markerii genetici care ajută la depistarea persoanelor cu risc de demenţă.

Nivelurile ridicate ale unei anumite proteine în creier cresc riscul unei persoane de a face Alzheimer. Experţii spun că descoperirile sunt de mare ajutor în înţelegerea schimbărilor care se petrec în creierul pacienţilor cu Alzheimer. Potrivit cercetătorilor, variaţiile unui fosforilat denumit Tau reprezintă unul dintre semenele distictive ale bolii.

O altă nouă genă descoperită de cercetătorii de la Universitatea Washington a fost de asemnena asociată riscului de Alzheimer şi de declin cognitiv.

Echipa de cercetători a folosit informaţii genetice de la peste 1200 de persoane. ,,Credem că aceste descoperiri despre rosul noilor gene in dezvoltarea bolii alzheimer ne vor ajuta în identificarea unor noi tratamente,” spune dr Alison Goate.

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel