vineri, august 19, 2022

Vă răspunde Anca Murariu, medic specialist obstetrică-ginecologie de la Delta Hospital

Laura Manole: Am 43 de ani şi am un fel de ganglion mobil perfect rotund în zona inferioară a sânului.Acum trei ani era aproximativ de mărimea unui bob de mazăre, nu am considerat că este nevoie neapărată de consultaţia unui medic dar pe parcursul anilor a crescut ajungând de mărimea unei nuci şi mă îngrijorează, credeţi că este periculos? Ce mă sfătuiți să fac? Ce analize ar fi indicate?

Te-ar mai interesa: 10 sfaturi pentru o viață sănătoasă. Vlad Ciurea: ...

La vârste de peste 40 ani, toate ghidurile internaționale indică mamografia ca și metodă de screening în cancerul de sân. De asemenea, descoperirea unei formațiuni să o numim
„tumorale”  (prin tumora nu înțelegem implicit cancer, ci formațiune înlocuitoare de spatiu) la nivelul sânului, ar fi trebuit din primul moment să vă facă să solicitati măcar un consult de specialitate.

Consider că este necesar consult medical de specialitate, mamografie +/- ecografie mamara, eventual dozare de marker CA 15.3. Abia dupa obținerea acestor informatii, vă pot spune dacă aveți motive de îngrijorare, care sunt modalitățile de tratament și supraveghere. Chiar dacă nu ați fi descoperit aceasta formațiune, nu ar trebui să vă neglijați și măcar o dată pe an să vă prezentați la medicul specialist pentru un control, realizand astfel prevenția principalelor
afecțiuni cu risc.

Te-ar mai interesa: Doamnelor, aceste exerciții să NU vă lipsească din...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private