Sari la conținut

‘Am inima sfâșiată după ce mi-am pierdut soția din cauza bolii Alzheimer – acestea au fost primele ei simptome’

David Allot, în vârstă de 73 de ani, a descris modul în care iubita lui soție de peste 50 de ani, Margaret, s-a pierdut din cauza bolii Alzheimer.

„Privind retrospectiv, îmi dau seama că au existat numeroși indicatori de care poate ar fi trebuit să fiu mai atent”, a declarat David Allot despre momentele în care Margaret se schimba.

Margaret începuse să se scuze de la conversații găsindu-și treburi de făcut, începuse să se retragă de la întâlnirile de familie și devenise acuzatoare.

„Soția mea uita că ne înțelesesem să cumpărăm anumite lucruri, apoi, când acestea ajungeau, mă acuza că irosesc banii”, a declarat David pentru Express.co.uk.

Semne revelatoare

„Dacă aș fi fost mai conștient de aceste semne revelatoare, poate că am fi putut obține un diagnostic mai devreme”, a reflectat David.

„Momentul decisiv” în care David și-a dat seama că ceva nu era în regulă a avut loc la patru ani după aceste schimbări subtile în personalitatea lui Margaret.

„Ne-am dus să luăm mașina lui Margaret de la garaj, după ce a fost revopsită complet”, a început David.

„Mă rugase să mă asigur că merg încet, deoarece nu era sigură de drumul spre casă și ar fi trebuit să mă urmeze… deși conducea singură prin Milton Keynes de peste 30 de ani.”

Margaret nu a virat la stânga la un sens giratoriu pentru a urma exemplul lui David, ajungând în schimb în parcarea gării Central Milton Keynes, când a cerut un taxi spre casă.

„Aceasta avea să fie ultima dată când și-a condus mașina”, a declarat David, care la scurt timp după aceea și-a vizitat medicul pentru a cere ajutor.

„Medicul a fost de acord să o roage pe Margaret să vină în cabinet sub pretextul că trebuie să facă o analiză a medicației”, a spus David.

De la acea întâlnire, medicul i-a informat pe amândoi că Margaret urma să fie trimisă la o clinică specializată în memorie.

„În acel moment, Margaret nega faptul că era ceva în neregulă cu ea”, și-a amintit David.

boala Alzheimer
Sursă foto: Getty Images

Avea boala Alzheimer la vârsta de 65 de ani

Dar David a convins-o pe Margaret să meargă la clinică, iar în acea zi s-au întors acasă știind că Margaret avea boala Alzheimer la vârsta de 65 de ani.

„Am fost devastat”, a povestit David. „Călătoria de atunci, pe care a trebuit să o parcurgem, a fost extrem de tristă în fiecare moment de pe parcurs”.

Hotărât să aibă grijă de Margaret în cel mai bun mod posibil, decesul ei, pe 7 iulie 2023, l-a lăsat cu inima frântă.

Suferința pierderii lui Margaret, de două ori, o dată din cauza Alzheimer și apoi din cauza morții, a fost incredibil de dureroasă și grea pentru David.

David aprofundează experiența sa în noua sa carte, Mirror Mirror.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: