Sari la conținut

„Am pus ani întregi de durere pe seama colonului iritabil până când medicii mi-au dat un diagnostic cutremurător”

FOTO: Mirror Uk

Gemma Crossley, din Golborne, Manchester, a fost alarmată să descopere că simptomele sale de sindrom de colon iritabil erau de fapt semne de cancer de intestin.

O mamă a doi copii a fost devastată când a primit un diagnostic care îi amenința viața, după ce a petrecut ani de zile dând vina pe sindromul colonului iritabil pentru problemele sale intestinale.

Gemma Crossley, în vârstă de 41 de ani, din Golborne, a crezut mult timp că suferă de sindromul colonului iritabil.

Dar abia când a văzut o postare pe rețelele de socializare a lui Dame Deborah James, care se luptase cu cancerul intestinal timp de șase ani, s-a dus la medicul de familie pentru a-și verifica simptomele dureroase, inclusiv sângerările îngrijorătoare.

Gemma a declarat pentru Manchester Evening News: „Dacă nu ar fi fost Debs, nu sunt sigură când aș fi fost diagnosticată.

FOTO: Mirror Uk

Am petrecut ani de zile cu probleme intestinale

„Am petrecut ani de zile cu probleme intestinale, pe care le-am pus întotdeauna pe seama sindromului de colon iritabil. Nu m-am gândit niciodată că este vorba de cancer.

„Apoi, o postare de la Deb a fost un adevărat semnal de alarmă pentru mine. Așa că m-am întors la medicul de familie, deoarece durerea se înrăutățea și observasem niște sângerări. Atunci mi-au găsit un nodul și am fost trimisă imediat la medic.

„Îi datorez atât de mult lui Debs pentru acea postare.”

Gemma, care este recepționeră și mamă a doi copii, a fost diagnosticată cu cancer de intestin în decembrie 2020. A urmat cinci săptămâni de radioterapie la The Christie din Manchester, urmate de patru runde de chimioterapie și o intervenție chirurgicală extinsă la Royal Albert Edward Infirmary din Wigan – care a lăsat-o cu o pungă de colostomie permanentă, scrie Mirror.

Gemma a fost supusă unui tratament epuizant împotriva cancerului într-o perioadă extrem de dificilă, în timp ce pandemia Covid-19 făcea ravagii în întreaga lume.

„A fost o perioadă îngrozitoare și izolatoare pentru mine, trecând prin toate acestea în timpul Covid”, a explicat ea. „Soțul meu, Andrew, nu a putut veni la nimic cu mine.

„A trebuit să stea afară în timp ce făceam chimioterapie și nu a putut să mă viziteze în timpul șederii mele în spital pentru operație. Am fost singură, a fost îngrozitor, dar sunt în viață.

Cancerul intestinal poate afecta pe oricine. Aflați ce este normal pentru dumneavoastră și, dacă vă îngrijorează schimbările, vorbiți cu medicul de familie. Am avut cancer rectal inferior în stadiul trei și nu aveam nicio idee. Așa că, dacă vă faceți un control, s-ar putea să vă salvați viața.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel