marți, iunie 6, 2023

O studentă cu ulcere a dat vina pe stresul provocat de examene, dar a ajuns să fie nevoită să i se extirpe cea mai mare parte a limbii și apoi să fie reconstruită, când s-a dovedit a fi cancer.

Rachel Morton din Edinburgh, Scoția, a început să observe ulcerații pe limbă în 2019 și inițial a crezut că sunt rezultatul stresului.

„Atunci când sunt puțin obosită, epuizată sau stresată de examene, oricum par să fiu puțin predispusă la ulcere, așa că am pus asta pe seama asta și a faptului că am început facultatea”, a explicat Morton. „M-am dus la doctor și mi-au dat niște tablete pentru calmarea durerii”.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

Dar, după un an, starea ei s-a agravat.

„Încă le mai aveam un an mai târziu, dar nu eram prea îngrijorată de asta. Aveam atât de multe alte lucruri care se întâmplau în viața mea și nu era chiar în prim-planul minții mele”, a declarat ea pentru Kennedy News and Media.

Erau foarte roșii, crude și dureroase

„La început au fost doar câteva ulcerații, dar în decurs de un an au devenit mai mari și s-au răspândit, ajungând să îmi acopere toată partea laterală a limbii. Erau foarte roșii, crude și dureroase”.

Morton, acum în vârstă de 21 de ani, se confrunta, de asemenea, cu simptome ciudate, cum ar fi oboseală extremă, buze uscate, roșii și umflate, dureri de amigdale și o senzație anormală în partea stângă a feței. Nu putea să-și scoată limba din gură.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

„Am avut ulcerații ale limbii după ce am împlinit 18 ani”, a spus ea. „Nu prea puteam să beau alcool pentru că erau atât de dureroase”.

A mers să fie verificată de mai mulți medici și de un dentist și i s-au prescris antibiotice. Un medic i-a spus chiar că „de fapt, nu mai putem face nimic altceva”.

„În acel moment am început să am dureri foarte mari de amigdale. Mă simțeam de parcă aveam o infecție a sinusurilor sau a urechii. Totul pe partea stângă a feței și a gâtului meu nu se simțea bine”, și-a amintit ea.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Ea a fost testată pentru o gamă largă de afecțiuni, inclusiv hemocromatoză, o tulburare ereditară care face ca organismul să acumuleze prea mult fier, potrivit CDC.

Kennedy-News-and-Media

Cancer la limbă la 19 ani

În cele din urmă, Morton a fost trimisă pentru o biopsie, care a dezvăluit că avea cancer la limbă la vârsta de 19 ani.

„Biopsia a fost, probabil, una dintre cele mai rele experiențe din toată povestea – a fost absolut îngrozitoare. Stai întins acolo, te amorțesc, evident, dar este sunetul foarfecelor care îți taie limba. Pentru că este un mușchi atât de puternic, a fost nevoie de foarte multă forță”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

Potrivit NYPOST, Morton a povestit că a știut că are cancer în momentul în care medicii au sunat-o spunându-i că este urgent.

„Am intrat în camera chirurgului și acesta avea o cutie de șervețele care stătea acolo. Au fost toate aceste mici [indicii] care m-au făcut să mă gândesc: ‘Oh, OK’. Știu ce se întâmplă acum'”, a spus ea. „De fapt, nu vorbise niciodată cu cineva atât de tânăr ca mine cu cancer la limbă. A spus că i-a tratat doar pe cei de peste 60 de ani, de obicei bărbați, care au fumat și au băut toată viața”.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private