Categories: Ştiri sănătate

Amenzi uriașe pentru DSP Gorj. Directorul DSP a murit după ce a rămas fără oxigen în ambulanţă

Amenzi uriașe pentru DSP Gorj. Directorul DSP a murit după ce a rămas fără oxigen în ambulanţă.

În luna martie, șeful serviciului Sanepid din cadrul DSP Gorj a murit după ce a rămas fără oxigen în ambulanţă. Adrian Dobrin avea Covid și era dependent de aparatele fără de care nu putea respira. Bărbatul, în vârsta de 48 de ani este cel care a preluat chiar primul caz de Covid depistat în România și l-a însoțit la Institutul Matei Balș.

Directorul DSP a murit după ce a rămas fără oxigen în ambulanţă

Cu ocazia cercetării evenimentului s-a constatat faptul că, la data producerii evenimentului, Dobrin Adrian Virgil se afla la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. De câteva zile se afla internat la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, s-a decis transferarea lui la un spital din Capitală cu o Ambulanţă.

Din nefericire, între Horezu și Vâlcea, stația de oxigen de la Ambulanţa s-a defectat și a fost dus la Serviciul de Urgenţă al Spitalului din Vâlcea. A fost resuscitat, dar medicii nu i-au mai putut salva viața.

Pe perioada stării de urgență, Adrian Virgil a ocupat funcția de director al Spitalului județean de Urgență Târgu-Jiu. La DSP Gorj sunt 4 salariați infectați cu noul Coronavirus, printre care și el.

Amenzi uriașe pentru DSP Gorj

Ulterior, Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială a măsurilor dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta, în conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul (1), litera b) din Legea 108/1999, republicată și actualizată, și cu amendă de 7.000 de lei pentru necomunicarea evenimentului, conform articolului 39, alineatul (5) din Legea securității și sănătății în muncă numărul 319/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit gds.ro, în timpul cercetării evenimentului, au mai fost constatate două neconformități care se referă la neasigurarea unei instruiri suficiente și adecvate pentru fiecare lucrător și funcționarea necorespunzătoare a Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă pentru care Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost sancționată contravențional cu amenzi în cuantum de 6.500 de lei.

Raportul Corpului de Control: cablurile de la ventilatorul de oxigen, lipite cu bandă adezivă

Concluziile raportului Corpului de Control al Prefecturii Gorj după ce angajatul DSP a murit într-o ambulanţă, pentru că instalaţia de oxigen s-a defectat sunt deosebit de grave.

  • Nicio ambulanţă din judeţ nu are toate dotările necesare. Lipsesc instalaţiile de oxigen sau ventilatoarele, ori sunt făcute improvizaţii sau nu sunt verificate.
  • Sunt făcute şi improvizaţii: cablurile aparaturilor medicale din ambulanţe sunt lipite cu bandă autoadezivă sau monitoarele au şi ele improvizaţii.
  • Ammbulanţă verificată de Corpul de control, cu care a fost transportat şeful din DSP Gorj prezintă, de asemenea, deficienţe mari. De exemplu, ventilatorul de oxigen, extrem de important în cazul lui, nu funcţiona.
  • Cei de la Ambulanţă au spus atunci că a sărit o siguranţă de la panou şi ar fi decuplat acest aparat. Dar lucrurile nu stau aşa, ventilatorul era de fapt defect şi lipit cu banda izolatoare, practic nu se alimenta corespunzător.

Recent Posts

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii după ce Casa de Pensii a inclus o nouă activitate ca vechime în muncă

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii. Se propune introducerea unei noi perioade care…

5 ore ago

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

6 ore ago

Când ajung pensiile pe luna iunie

Când ajung pensiile pe luna iunie. În luna mai, s-a produs o modificare semnificativă în…

6 ore ago

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

7 ore ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

7 ore ago

Citeste si: