Sari la conținut

Anaïs Grangerac: antibacterian, antiseptic, antioxidant… acest produs natural este o mică minune. Două rețete pentru a te bucura de el

Anaïs Grangerac despre superputerile acestui mic miracol natural mierea de albine

Anaïs Grangerac: antibacterian, antiseptic, antioxidant… acest produs natural este o mică minune. Mierea este un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Este bogată în vitamine și minerale și este antioxidantă, antibacteriană și antiseptică. În „Bonjour! La Matinale TF1”, Anaïs Grangerac vorbește despre superputerile acestui mic miracol natural și împărtășește rețete pentru a-l încorpora în dieta noastră.

Mierea, un aliat pentru un corp sănătos

Un supliment nobil, mierea este un aliment care ne dorește doar binele. Antibacteriană, ne ajută să calmăm durerile minore în gât. Poate fi, de asemenea, deosebit de utilă pentru curățarea și promovarea vindecării rănilor mici.

rolul spiritual al mierii
Sursă foto: Terra.com.max

Sursă de carbohidrați și cu 25% mai puține calorii decât zahărul alb, mierea este, de asemenea, un ajutor în combaterea oboselii și a depresiei, dar și pentru stimularea sistemului imunitar.

Citeste si…

„ De aceea, vedem adesea cure cu lăptișor de matcă, chiar și cure cu polen, în farmacii, pe măsură ce se apropie iarna”, subliniază Anaïs Grangerac.

Cu toate acestea, nu este vorba de a consuma un borcan de miere pe zi, ci o lingură de miere pe o felie de pâine prăjită cu unt, în timpul micului dejun, este o modalitate foarte bună de a începe ziua. Mai mult, mierea este, de asemenea, un remediu foarte bun pentru ziua de după o noapte de băut excesiv, deoarece promovează oxidarea etanolului în ficat.

Citeste si…

Deși este un superaliment, este contraindicată copiilor sub un an.

Anaïs Grangerac prezintă două rețete pentru a te bucura de beneficiile mierii

Rulouri cu brânză de capră și miere

Vom începe cu o rețetă sărată extrem de simplu de preparat: rulouri cu brânză de capră și miere.

Veți avea nevoie de foietaj pe care veți întinde 70 de grame de brânză de capră proaspătă și apoi veți adăuga miere lichidă pentru a o întinde mai ușor. Depinde de dumneavoastră să alegeți mierea pe care o preferați (cimbru, lavandă, castan, există 40 de soiuri, așa că aveți de unde alege…). Rulați-l și puneți-l la frigider pentru treizeci de minute. Apoi, scoateți-l și tăiați bucăți mici de un centimetru pe care le așezați pe o tavă de copt. Coaceți-l timp de cincisprezece minute la 200 de grade. Este gata.

O rețetă perfectă pentru următorul aperitiv!

Pentru fanii rețetelor dulci, Anaïs Grangerac vă sugerează să preparați madeleine cu miere. Aici, mierea înlocuiește zahărul brun, ceea ce scade indicele glicemic. Pentru a le prepara, amestecați pur și simplu 105 grame de făină cu un sfert de plic de praf de copt, două ouă, 125 ml de miere și 115 g de unt sărat. Lăsați-le la frigider timp de treizeci de minute să se răcească și puneți-le în forme de madeleine. Apoi puneți-le la cuptor la 200 de grade și gata.

Citeste si…

Popescu Daniela

Daniela Popescu – Jurnalist la DoctorulZilei.ro Daniela Popescu este jurnalist specializat în domeniul sănătății și al stilului de viață, cu o experiență de peste 10 ani în presa online românească. Daniela Popescu a colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram www.evz.ro, www.animalzoo.ro, www.capital.ro, www.evz monden.ro. De-a lungul carierei sale, Daniela s-a remarcat prin articolele sale documentate, interviuri cu experți medicali și abordarea echilibrată a subiectelor de actualitate din sănătate, nutriție, psihologie și prevenție. Experiență profesională și formare: Daniela a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai, unde și-a descoperit pasiunea pentru jurnalismul de sănătate. Înainte de a se alătura echipei DoctorulZilei.ro, a colaborat cu diverse publicații online și reviste de specialitate, unde a acoperit teme variate precum inovațiile medicale, alimentația echilibrată, tendințe în medicina preventivă și campanii de informare publică. Rol la DoctorulZilei.ro: În cadrul DoctorulZilei.ro, Daniela Popescu realizează zilnic articole de informare, știri de ultimă oră din domeniul medical, reportaje despre noile descoperiri științifice și interviuri cu specialiști. Ea este cunoscută pentru modul clar în care explică subiecte complexe și pentru responsabilitatea cu care tratează informațiile de interes public, verificând întotdeauna sursele și promovând educația pentru sănătate. Abilități și expertiză: Redactare și editare: Articole de actualitate, interviuri, reportaje și analize. Documentare: Identificarea surselor credibile, verificarea

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel