Sari la conținut

Analize medicale pe care ar trebui să le facă pacienții cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani

analize medicale de prevenție
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Analize medicale pe baza biletului de trimitere

Prevenția este cea mai bună armă pentru a combate și trata la timp diverse boli.

Profesioniștii din domeniul sănătății spun că etapa cea mai frecventă pentru diagnosticarea diferitelor boli este după vârsta de 45 de ani, când încep să se simtă primele afecțiuni ale îmbătrânirii; cu toate acestea, în zilele noastre, din cauza sedentarismului și a alimentației deficitare, unele afecțiuni care erau diagnosticate la pacienții mai în vârstă sunt acum diagnosticate adesea la persoane mai tinere.

Pentru a preveni și trata la timp anumite afecțiuni, este necesar să se cunoască istoricul medical al grupului familial și, de asemenea, este important să se facă controale medicale de fiecare dată când profesionistul o indică. De asemenea, este esențial să aveți o dietă sănătoasă, echilibrată, care să conțină alimente din toate grupele alimentare și să fiți activi fizic în mod regulat.

Teste medicale recomandate

Portalul de sănătate, frumusețe și îngrijire personală Mejor con Salud menționează ce analize medicale ar trebui să facă o persoană de peste 40 de ani.

Depistarea cancerului de colon

Acesta este unul dintre cele mai recomandate teste de către profesioniștii din domeniul sănătății pentru depistarea precoce a cancerului de colon. Prin ecolonoscopie se examinează colonul cu ajutorul unui tub flexibil care poartă o camera de luat vederi; există însă și alte teste, cum ar fi testul de sânge ocult în fecale și rectosigmoidoscopia.

Greutatea corporală

Atunci când un pacient este supraponderal sau obez, riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială, este crescut. Creșterea în greutate este, de asemenea, legată de bolile de inimă, de apneea de somn și de unele tipuri de cancer. În timpul etapei de îmbătrânire, este important să aveți o greutate adecvată vârstei și dimensiunii fiecărui pacient, motiv pentru care este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă trebuie să faceți ajustări în dieta dumneavoastră.

Măsurarea tensiunii arteriale

Această verificare este efectuată de obicei de medicul de familie de fiecare dată când pacientul se prezintă la o consultație și măsoară forța pe care sângele o exercită asupra pereților arterelor în timp ce circulă prin corp. În zilele noastre este ușor de achiziționat un tensiometru pentru a-l avea acasă, în special pentru pacienții care au fost deja diagnosticați cu hipertensiune arterială, este esențial să aibă unul pentru controale frecvente.

Testarea colesterolului

Nivelul ridicat de colesterol poate pune în pericol sănătatea unui pacient și îl poate face mai vulnerabil la boli de inimă, cum ar fi un atac de cord.

„Un test de colesterol se face ca parte a unui test de sânge. Se măsoară colesterolul și trigliceridele. Primele sunt împărțite în colesterol total, HDL sau colesterol bun și LDL sau colesterol rău”.

Test de măsurare a glicemiei

Acest test verifică dacă există diabet sau prediabet. De asemenea, detectează hipoglicemia, o afecțiune în care nivelul de zahăr din sânge este scăzut. Acest test se face pe stomacul gol și se efectuează de obicei la pacienții care prezintă simptome sau care au antecedente familiale care îi expun la risc sau îi fac predispuși la apariția bolii.

Vizita la un oftalmolog

„Este important să se facă un examen oftalmologic complet în jurul vârstei de 40 de ani. Cu toate acestea, dacă aveți probleme de vedere anterioare sau un istoric familial de glaucom, de exemplu, este recomandat să vă examinați ochii mai devreme.

Examinarea fizică

Acesta este necesar pentru a diagnostica diverse boli, așa că este pertinent să vizitați medicul de familie de fiecare dată când acesta îl prescrie. „Controlul general variază de la cel psihologic până la revizuirea obiceiurilor alimentare și examinarea pielii”, conchide sursa.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel