Sari la conținut

Este OFICIAL. Andrei Baciu este noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

andrei baciu
Sursă foto: Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Andrei Baciu, noul președinte CNAS

​Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și fost vicepreședinte și ulterior, după retragerea lui Valeriu Gheorghiță, președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a fost numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Premierul Marcel Ciolacu a decis eliberarea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a lui Andrei Baciu şi numirea lui ca preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Anunțul privind numirea lui Baciu la șefia CNAS a fost făcut chiar de Baciu, pe Facebook, el mulțumind PNL și lui Nicolae Ciucă.

„După mai bine de 3 ani și jumătate în inima Ministerului Sănătății ca secretar de stat și o implicare de un an și jumătate în conducerea CNCAV, am ales să pășesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlnești decât o dată în viață, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experiență inestimabilă. Din care am învățat enorm. Atât profesional, ca medic, cât și la nivel uman, personal.

Toată această experiență mă face încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienții din România și din postura de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. (…) Avem nevoie de o societate în care sănătatea nu e doar o prioritate, ci o realitate împlinită. Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toți pacienții din România”, a scris Andrei Baciu.

Decizia a fost publicată și în Monitorul Oficial

”Articol unic. — (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, în 3 august, ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să gândească ”schimbări profunde” la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

”Vă solicit să începem săm facem schimbări profunde şi la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate”, i-a cerut atunci Marcel Ciolacu lui Alexsndru Rafila.

Premierul crede că ”este nevoie de o structură nouă şi, mai ales de un nou mod de lucru, bazat pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”.

În 4 august, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma că a făcut propunerea ca Andrei Baciu să preia funcţia de preşedinte al CNAS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.