miercuri, iunie 16, 2021

Andreea Esca, primele declarații descpre Covid-19, după externare. ”Da, am fost bolnavă de COVID-19 atât eu cât și soțul și unul din copii și mulțumim lui Dumnezeu și medicilor extraordinari, suntem bine

și avem rezultate negative acum,” a declarat Esca într-un interviu recent, continuând:

Lucrurile au fost foarte ciudate. Niciodată nu te aștepți să ți se înâtmple ție și primul care s-a îmbolnăvit a fost Alex, soțul meu. Avea febră foarte mare pe care inițial am asociat-o cu o problemă gastrică, entocorcolită, pentru că el când avea probleme cu stomacul avea și febră. La a treia zi de febră mare, 40 de grade, m-am impacientat și am chemat Salvarea. Ne-au făcut testul, el a ieșit pozitiv, eu negativ. Imediat a fost dus la spital, eu am hotărât, pentru că avusesem contact cu el, să rămân

în izolare 14 zile și să-i fac testul și fiului nostru care locuiește cu noi. A iesit și el cu rezultat pozitiv. Până atunci nu avut alt simptom decât că îl deranja gâtul, nu  avea febră. Apoi s-a internat și băiatul. Și-a făcut testul și fiica noastră și a ieșit negativ.

Andreea Esca, primele declarații despre COVID-19

Ei (soțul și fiul) s-au internat amândoi în același salon la Spitalul Victor Babeș. La mine au apărut simptomele după 5 zile, mă miram că eu nu am nimic, mi se părea ciudat că eu nu am, că mi-a ieșit negativ dar eram hotărâtă să refac testul după 7-8 zile. Numai că n-am

apucat să treacă cele 8 zile și într-o zi, facând ceva de mâncare, mi-a dat seama că nu simt mirosul de usturoi. M-am gândit că e doar în capul meu, așa că am testat tot felul de parfumuri, mi-am dat seama că nu simt nimic, apoi nu simțeam niciun gust de la absolut nimic.

Mi-am facăt testul mai devreme decât cele 7 zile și am avut un rezultat pozitiv și eu. Aveam roșu în gât, o amigalită dar eu nu m-am speriat pentru că fac foarte des amigdalită. Am ajuns la spital tot la Victor Babeș.

Problema cea mai mare a fost că în cazul soțului meu a fost mai grav, iar pentru mine ce i s-a intamplat

lui a fost o mare surpriză pentru că avem în minte că forma gravă a bolii o fac doar cei care au probleme anterioare, boli cronice. Alex e un bărbat de 50 de ani fără boli, care nu fumează, face sport, duce o viață foarte ordonată a făcut cea mai gravă formă dintre noi 3.  Când fiul nostru mi-a dat telefon și mi-a zis ca l-au dus la terapie intesivă s-a darâmat cerul peste mine și nu-mi venea să cred, nu înțelegeam cum a putut să cedeze organismul unui om atât de puternic care nu se sperie de nimie, face sporturi extreme, plămânii lui au fost extem de afectați într-un timp extrem de scurt

și organismul lui a reacționat extrem de dur, a stat la terpaie intensivă unde a avut nevoie de ventilație mecanică non-invazivă. Îmi spunea, atât cât putea să vorbească, imi spunea că nu mai poate, este groaznic, așa arată iadul.

Situația se agrava și la un moment dat mi-a scris un mesaj care suna așa: Nu știu ce să fac, mă simt foarte rău și mi se propune să fac transfuzie cu plasmă de la alt bolnav. Însă am zis, spune da, hai să facem asta. Ceea ce s-a si intamplat și am făcut f oarte bine pentru că a început să se îmbunătățească considerabil starea.

Sunt om care face greșeli, care poate păți orice lucru, nu sunt un robot. Am considerat că într-o asemenea situație, prioritar era să mă ocup de sănătataea familiei mele. Nu e niciun mister, niciun secret. Nu mă simțeam în stare să dau declaratii într-un moment când eram foarte panicată. De la spital și de la mormântare nu e nimic de spus. 

Ultimele stiri

Parteneri