luni, noiembrie 29, 2021

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, consideră că succesul campaniei de vaccinare din ultima perioadă se datorează maratoanelor de vaccinare și a centrelor drive-thru, unde oamenii

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

se pot prezenta fără a fi necesară o programare prealabilă. Dacă în astfel de centre, vaccinul utilizat a fost cel de la Pfizer, persoanele care doresc să opteze pentru restul gamei de vaccinuri, o pot face prin intermediul platformei de vaccinare sau printr-un simplu telefon la call-center.

„Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești. Mare parte din maratoanele de vaccinare sau evenimentele drive-thru au fost organizate cu vaccinuri produse de Biontech Pfizer pentru că aceasta a fost solicitarea. Însă pentru cei care își doresc un alt tip de vaccin se poate identifica un centru cu un alt tip

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

de vaccin prin două modalități importante: primul ar fi acela al platformei.

Dacă intrăm pe platforma de programare ”vaccinare-covid.gov.ro” acolo fiecare centru de vaccinare când mergi cu săgeata pe centrul de vaccinare îți afișează tipul de vaccin disponibil în respectivul centru.

Pentru cei care nu se pricep să acceseze platforma electronică, o pot face prin call-center și acolo pot afla toate informațiile despre centre de vaccinare din apropiere din oricare localitate și inclusiv tipul de vaccin care este folosit în fiecare centru în parte”, a declarat Andrei Baciu.

Secretarul de stat Andrei Baciu, a menționat

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

și soluțiile pe care le caută în vederea accesibilizării programului de vaccinare, astfel încât oamenii să fie mai ușor de motivat.

„În teorie există o curbă a adoptării unui produs nou. Dacă în prima parte sunt cei care își doresc să adopte un produs nou, fie și această abordare terapeutică, vaccinarea, acum vine categoria celor pragmatici care își doresc să o facă însă au nevoie de o abordare mai accesibilă. Acum ne concentrăm să mergem complementar cu centrele de vaccinare pe care le avem în momentul de față mai aproape de oameni. Să facem vaccinarea accesibilă.

În ultima săptămână,

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

66% dintre cei care s-au vaccinat au făcut-o fără programare. (…) Vedem că acestea sunt soluțiile care funcționează pentru oamenii care au o viață aglomerată. Astfel de soluții funcționează și atunci complementar o să venim cu astfel de mecanisme către oameni.”, a spus Andrei Baciu.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri