duminică, decembrie 4, 2022

Andrei Baciu: Mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu ajutorul bugetelor şi a banilor veniţi prin PNRR.

Marți, 12 aprilie, în cadrul dezbaterii ‘„Prevenţia şi descoperirea precoce a îmbolnăvirilor, soluţii pentru creşterea rezilienţei în sistemul sanitar”, organizată DC News, Andrei Baciu a dezvăluit că un număr de câteva  mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu echipamente şi aparatură, care vor servi la creşterea activităţii, cu ajutorul fondurilor prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

Andrei Baciu: Mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu ajutorul bugetelor şi a banilor veniţi prin PNRR

„Câteva mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu echipamente şi aparatură care vor servi la creşterea activităţii lor, tocmai pentru a putea muta, cum se întâmplă în toate sistemele de sănătate moderne, mare parte din activităţile medicale de screening, de prevenţie, inclusiv de diagnostic şi tratament iniţial.

Acestea sunt făcute în cadrul acestui sector de medicină primară, adică la nivelul medicilor de familie. Dar, ai nevoie de medicamente, ai nevoie de instrumente cu care să poţi să desfăşori toate aceste activităţi de sănătate publică.

Te-ar mai interesa: Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rap...

Aici vorbim de câteva mii de cabinete de medicină de familie care vor putea să fie dotate cu ajutorul bugetelor şi a banilor veniţi prin PNRR”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi construite şi 200 de centre comunitare integrate, în principal pentru comunităţile defavorizate, care nu au avut acces la servicii medicale generale şi care se vor putea bucura de asistenţă medicală şi socială.

Te-ar mai interesa: Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private