Sari la conținut

Andrei Baciu: „Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea”

Administrarea de medicamente antivirale pentru tratarea COVID-19 se poate face fie în spital, fie acasă, însă doar la recomandarea medicului, afirmă secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

Andrei Baciu: „Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea”

Andrei Baciu, cel care a spus că „Nimeni nu poate aduce schimbari majore de unul singur. De-aceea, alaturi de mai multi colegi am lansat Initiativa Medici pentru Romania” spune că „prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea, pe de o parte şi doi: acestea trebuie luate de către persoanele care sunt eligibile”, afirmă reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Andrei Baciu: „Luăm medicaţie aşa, după cum mai ştim”

„A fost o întreagă dezbatere. Şi există cumva acest obicei de a ne automedica, luăm medicaţie aşa, după cum mai ştim. Însă – şi nu vreau să spun lucrul ăsta nici într-un fel peiorativ – însă dacă ne uităm puţin la cum se întâmplă lucrurile în alte ţări, şi cei care trăiesc în străinătate, care sunt acum în România sau cei care au prieteni, familie în străinătate, este extrem de dificil să poţi să procuri un antibiotic oriunde în Uniunea Europeană, fără o vizită la medic. Deci vorbim de antibiotic, nu vorbim de antiviral. (…)  

Citeste si:

Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea

Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea, pe de o parte, şi doi: acestea trebuie luate de către persoanele care sunt eligibile. Pot fi administrate pentru o perioadă scurtă de timp, pentru persoanele care se încadrează în criteriile de eligibilitate”, a afirmat Andrei Baciu duminică seară, la Digi 24.  

Cât de importantă este vaccinarea?

Andrei Baciu, om politic liberal din România, de profesie medic, care îndeplinește funcția de Secretar de Stat al Ministerului Sănătății în Guvernul Florin Cîțu, a mai punctat încă o dată importanţa vaccinării, a testării pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.  Acesta mai spune că, împreună cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut discuţii cu producători de medicamente, pentru a putea asigura pacienţilor din România „cât de repede cu putinţă” molecule noi care au apărut pentru a trata această maladie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.