Sari la conținut

Andrei Baciu, propus de Rafila la conducera CNAS. Se așteaptă decizia premierului Marcel Ciolacu

andrei baciu
Sursă foto: Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Andrei Baciu, noul președinte CNAS

În cadrul conferinței de presă susținută de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafilă, vineri – 4 august, acesta a declarat că că secretarul de stat Andrei Baciu a fost propus pentru funcţia de preşedinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Liberalul Andrei Baciu, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost propus pentru funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Alexandru Rafila a fost întrebat într-o conferință de presă susținută vineri la Spitalul Universitar de Urgență București dacă a trimis către premier propunerea în persoana lui Andrei Baciu pentru a prelua șefia CNAS.

”Am trimis o propunere, am făcut o propunere în acest sens. Oricum, nominalizarea președintelui CNAS o face prim-ministrul”, a răspuns ministrul potrivit Europa FM.

Parcursul profesional al lui Andrei Baciu

Baciu fost vicepreședintele Comitetul Național de Coordonare vaccinării împotriva COVID-19 (CNCAV), apoi preluat interimar șefia acestuia.

CNCAV a fost desființat la finalul lunii iunie 2022, după un an și jumătate, iar atribuțiile acestuia au fost preluate de către Ministerul Sănătății.

Baciu, născut în Toplița, județul Harghita, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. El a fost propus în 2015 de premierul Dacian Cioloș la Ministerului Sănătății și retras înaintea votului de învestire, iar în 2016 s-a înscris în PNL.

Cioloș l-a retras atunci pe Baciu pentru că în mediul online au circulat fotografii cu acesta în lenjerie intimă din perioada când era fotomodel.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.