Sari la conținut

Anexită, BOALA denumită greșit „răceală la ovare”? Ce este de fapt această afecțiune

Chisturile ovariene sunt saci umpluți cu lichid în ovare
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Chisturile ovariene sunt formațiuni rotunde sau ovalare care se dezvoltă în interiorul sau pe suprafața ovarelo

Boala numită popular „răceală la ovare”, un mit.

Această afecțiune medicală este denumită uneori boala pelvină inflamator. Potrivit medicilor, nu există nicio legătură cu forma comună de răceală pe care o cunoaștem cu toții, care se manifestă prin furnicături, durere sau disconfort; și, potrivit unor experți medicali, nu există absolut nicio legătură cu diferențele mici de temperatură.

Este o infecție bacteriană sau de altă natură care se răspândește la ovare, fibrom uterin sau chiar la uter. Aceasta implică frecvent transmiterea sexuală, cum ar fi chlamydia sau gonoreea. Din păcate, unele boli au simptome destul de neregulate care sunt ignorate. Între timp, infecția progresează și se răspândește din vagin în regiunile uterină, ovariană și cervicală.

O infecţie care să ducă la răceală poate apărea şi în urma avortului, naşterii sau altei intervenţii medicale, mai spun medicii.

Simptome

Simptomele pot fi mai uşoare sau mai grave şi variază de la o femeie la alta

  • Durere în zona pelvină şi/sau lombară;
  • Scurgeri vaginale cu miros urât;
  • Menstruații neregulate;
  • Durere la contactul sexual;
  • Dureri la urinare;
  • În stadii mai avansate febră, diaree, vărsături.

Boala se poate transforma într-o tumoare, mai ales dacă este provocată de chlamydia. Acesta este motivul pentru care devine frecvent evidentă atunci când femeile caută cauzele infertilității. Infertilitatea se dezvoltă ca urmare a răcelii ovariene care produce țesut coagulat și abcese care blochează coarnele uterine. Din același motiv, puteți avea sarcini extrauterine sau dureri pelviene.

Tratament

Dacă bănuiți că vă confruntați cu o astfel de afecțiune, consultați imediat un medic! Pentru a determina cu exactitate ce bacterie vă provoacă simptomele. De obicei, pacienta și partenerul de viață trebuie să vă facă un examen medical și un tratament adecvat pentru a preveni răspândirea infecției.

În tratament se folosesc antibiotice

De obicei, în tratament se folosesc antibiotice, dar numai cele care sunt prescrise de un medic. Remediile naturiste pot fi utile, dar nu ar trebui să vă bazați tratamentul pe ele. Chiar dacă simptomele dispar după un tratament natural, acest lucru nu înseamnă că afecțiunea a fost rezolvată, potrivit romaniatv.net.

Prevenție anexită

Fereşte-te de bolile cu transmitere sexuală şi fă regulat analize pentru depistarea lor precoce. – Nu face spălături vaginale fără recomandarea medicului. – Ai grijă la igiena intimă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel