Sari la conținut

ANM a emis două atenționări: Cod galben de caniculă și disconfort. ATENȚIE! Vom resimți temperaturi de 50 de grade Celsius

canicula
Sursă foto: DSP Alba
Prognoza meteo

ANM a emis două atenționări: Cod galben de caniculă și disconfort. Zonele în care temperaturile resimțite vor atinge 50 de grade Celsius. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în mai multe zone din România. În unele locuri, temperaturile vor atinge temperaturi extrem de ridicate.

Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat

După furtuni, potrivit ANM, ne așteaptă din nou zile caniculare. Temperaturi de 40 de grade Celsius, începând de săptămâna viitoare. Așadar, vremea se schimbă din nou. Potrivit ANM, mercurul din termometre va indica valori de până la 40 de grade Celsius, însă temperatura resimțită va fi cu 10 grade mai mare.

Nopțile nu vor fi un refugiu din calea căldurii

Temperaturile vor fi tropicale și în a doua partea a zilei, iar pe timp de noapte, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Sfârșitul săptămânii viitoare vremea ne va întâmpina cu un nou val de caniculă. Se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi din acest an. Valorile termice se vor apropia de 40 de grade celsius la umbră. La soare temperaturile se vor resimți cu aproape 10 grade mai mult. Vremea caniculară cu temperaturi de 40 de grade va continua până la jumătatea lunii iulie.

„Mâine se încălzeşte izolat. În acest sezon putem să vorbim de caniculă, 35, posibil şi un 36 de grade Celsius şi tot mâine vom atinge pragul critic de 80 de unităţi pe arii extinse”, conchide Mihai Timu, meteorolog, potrivit mediaflux.ro.

ATENȚIE! Vom resimți temperaturi de 50 de grade Celsius

„Săptămâna viitoare, acest val de căldură se va amplifica şi se va extinde de la o zi la alta. În prima partea a săptămânii vom ajunge la o vreme călduroasă peste tot, caniculară”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.

De asemenea, se va accentua și seceta pedologică, ploile vor întârzia să apară. Averse au fost semnalate izolat și doar în zonele montane.

Cum ne protejăm de caniculă

Canicula poate avea efecte grave asupra sănătății. Este important să știm cum să ne protejăm pe noi și pe cei dragi de temperaturile ridicate. Iată câteva sfaturi esențiale, în special pentru copii, vârstnici și persoane cu afecțiuni cronice, dar și pentru angajatori.

Aflați  cum puteți ține în frâu temperaturile în locuințe.Reguli generale pe caniculă:

  • Hidratarea constantă este crucială în această perioadă. Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi. Evită băuturile alcoolice și cafeaua, care deshidratează.
  • Evident, este recomandat să evitați pe cât posibil expunerea directă la soare între orele 11:00 și 17:00. Stați la umbră sau în spații răcoroase.
  • O îmbrăcăminte adecvată este la fel de importantă. Așa că purtați haine ușoare, deschise la culoare, și pălării cu boruri largi pentru protecția capului. Mai mult pe capital.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel