Sari la conținut

ANM dă alerta: Un nou val de frig, VREMEA se răceşte din nou!

ANM, alertă meteo
sursa foto: a1.ro

Meteorologii anunţă un nou val de frig, după câteva zile cu soare și temperaturi asemănătoare unei zile călduroase de vară. Potrivit acestora, astăzi și mâine vremea va fi mai caldă decât cea obișnuită pentru această perioadă.

Astfel, de la jumătatea acestei săptămâni, vremea se răcește considerabil. Maximele nu vor mai trece de 22 de grade în zonele în care va fi cel mai cald, iar minimele vor coborî până la 12 grade. Sunt așteptate ploi torențiale, cu vijelii în mai multe zone ale țării.

Valorile termice vor coborî sub cele specifice perioadei

Din 8 mai răcirea vremii va fi mai accentuată în nord-estul teritoriului, unde valorile termice vor coborî sub cele specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua, local în regiunile estice şi pe arii relativ extinse în rest.

Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp. În zona montanã înaltã, în special din nordul Carpaţilor Orientali, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în regiunile sudice, pe crestele montane, dar şi asociat averselor.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Vremea în București

Luni, vremea va fi frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, potrivit ANM.

Însă de la mijlocul săptămânii temperaturile vor scădea considerabil. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 10…11 grade.

De asemenea, şi meteorologii de la AccuWeather estimează că luna mai aduce o prognoză meteo atipică.

De altfel, aproape toată luna mai este marcată de fenomene meteo extreme în Capitală, potrivit AccuWeather. Se anunță precipitații bogate, furtuni și temperaturi scăzute. Valorile termice coboară până la 10 grade Celsius, iar cerul va fi înnorat.

Prognoza meteo 10, 11, 12 mai 2024

În ţară, valorile termice vor fi în general apropiate de normalul climatologic al acestei perioade. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în timpul după-amiezelor în special în zonele de deal şi de munte.

În Bucureşti, vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade. Îndeosebi în timpul după-amiezelor, probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel