Sari la conținut

ANPC trage un semnal de alarmă! La ce trebuie să fie atenți părinții când achizițonează dulciuri

ANPC trage un semnal de alarmă! Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), trage un semnal de alarmă cu privire la achiziționarea cadourilor celor mici, pe fondul intensificării comerţului cu produse pentru copii, o dată cu apropierea sărbătorii de Sfântul Nicolae. Directorul general al ANPC recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenți.

Având în vedere că se apropie Sărbătoarea Sfântului Nicolae, o sărbătoare orientată în principal înspre copii, majoritatea magazinelor vând jucării și dulciuri ce le pot pune copiilor sănătatea în pericol.

Oficial, odată cu sărbătoarea de Sfântul Nicolae, se dă startul sărbătorilor de iarnă, atât de iubite și așteptate de copii.

La ce trebuie să fiți atenți când achiziționați dulciuri și jucării

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor recomandă părinţilor achiziţionarea dulciurilor şi jucăriilor numai din locuri sigure. Într-un mesaj pe Facebook, şeful ANPC, Paul Anghel, îndeamnă la atenţie mărită atunci când vrem să cumpărăm cadouri celor mici, pe fondul intensificării comerţului cu produse pentru copii, o dată cu apropierea sărbătorii de Sfântul Nicolae.

„Nu le oferiți copiilor jucării care le pot pune sănătatea în pericol sau jucării nepotrivite vârstei lor”, este îndemnul comisarilor în Protecția Consumatorilor din Sălaj, care verifică în această perioadă comerțul cu jucării. Avertismentul vine în condițiile în care, în anii precedenți, pe piață au fost descoperite jucării neautorizate, unele fiind periculoase”, atrage atenția Paul Anghel.

Jucăriile neconforme vor fi retrase

O atenție deosebită este necesară la alegerea jucăriei în funcție de vârsta copilului, pentru toate produsele oferite la vânzare existând obligativitatea de a fi însoțite de etichete din care să reiasă clar modul de utilizare, eventuale avertismente și vârsta pentru care sunt potrivite.

Inexistența unor astfel de informații face ca jucăria prezentă pe raftul magazinului să nu corespundă normelor legale în vigoare. Toate jucăriile neconforme vor fi retrase de la comercializare, potrivit RRA.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel