vineri, iunie 9, 2023

Dr. Anthony Fauci avertizează că copiii nevaccinați sunt mai predispuși să contracteze varianta Delta COVID-19, deoarece este foarte transmisibilă, conform boston.com

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase de la NIH și consilier de vârf al președintelui Joe Biden a declarat miercuri  pentru emisiunea „CBS This Morning” că cei mici nu sunt neapărat mai sensibili la tulpina Delta. Cu toate acestea, îngrijorarea este că oricine nu este vaccinat, inclusiv copiii, este mai predispus să se infecteze cu noua tulpină, deoarece este mult mai contagioasă.

Oficialii din domeniul sănătății din Statele Unite au anunțat marți că varianta Delta reprezintă acum unul din cinci cazuri  de COVID-19 din țară, dublându-și prezența în ultimele două săptămâni.

„Acest virus este mult mai transmisibil, prin urmare, sunt mai multe șanse ca cei mici să se infecteze cu această tulpină decât ar fi în cazul variantei Alfa”, a spus Fauci.

Cel mai mare expert al națiunilor în boli infecțioase a declarat miercuri la emisiunea „Today” că în următoarele câteva săptămâni se așteaptă ca varianta Delta să fie dominantă.

„Aceasta este o veste îngrijorătoare”, a spus el.

Fauci a spus că Statele Unite stau bine la capitolul vaccinare, chiar dacă țara nu va reuși să atingă obiectivul de a vaccina 70% din populația americană până pe 4 iulie. El a spus însă că este îngrijorat de cei care refuză să se imunizeze, deoarece serurile sunt destul de eficiente împotriva noilor variante.

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, transmite Agenția Uniunii Europene pentru controlul bolilor, conform Euronews.

„Pe baza estimărilor în ce privește capacitatea de transmiterea a variantei Delta și folosind modele de prognoze, 70% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 urmează să fie generate de această mutație în UE și Spațiul Economic European până la începutul lui august.

Până la sfârșitul lunii, modelele arată o prevalență de 90%”, a transmis Centrul European pentru controlul și prevenția bolilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private