Categories: Ştiri sănătate

Antiinflamatoare naturale. Cum reduci inflamația din organism?

Inflamația este răspunsul natural al organismului la un traumatism. Aceasta se manifestă în timpul infecțiilor cauzate de bacterii sau viruși, atunci când celulele albe din sânge luptă pentru a ne proteja de agenții  patogeni. De asemenea, se poate dezvolta și în cazul unei leziuni, când organismul încearcă să regenereze țesutul vătămat. Deși inflamația se poate reduce cu ajutorul medicamentelor, există o serie de antiinflamatoare naturale care îți pot oferi același efect, în mod natural. 

În cazul leziunilor acute, cauzate în general de un impact sau coliziune, cădere sau răsucire, durerea și umflarea țesutului sunt primele semne ale inflamației. Celulele inflamate elimină celulele vătamate și ajută vindecarea.

Anumite alimente și plante au, în mod natural, proprietăți antiinflamatorii și te pot ajuta să vindeci mai repede rănile sau infecțiile care produc inflamația, potrivit romedic.ro.

Simptomele inflamației:

  • durerea (din cauza substantelor eliberate de tesutul vatamat)
  • umflarea sau edemul (din cauza unui flux mai mare de fluide directionate in acea zona)
  • inrosirea (din cauza vasodilatatiei)
  • incalzirea (din cauza unui flux mai mare de sange)
  • pierderea functiei (din cauza durerii si edemului)

Antiinflamatoare naturale pentru ameliorarea durerii și inflamației

Ghimbir

Ghimbirul are proprietati de reducere a inflamatiei si de grabire a recuperarii musculare, mai ales in febra musculara. Reduce durerile de genunchi la pacientii cu artrita. Acesta are efecte asememanatoare cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, insa fara efecte secundare.

Cireșe

Ciresele au efect antiinflamator, de reducere a durerii si de grabire a procesului de vindecare. Se considera ca beneficiile vin de la antocianina continuta.

Scorțișoară

Scorțișoara are un conținut foarte ridicat în antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii. Conform unui studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara s-a plasat pe primul loc, înainte de alimente bine cunoscute pentru efectul lor antioxidant precum usturoiul sau oregano. De fapt, scorțișoara e atât de puternică încât poate fi folosită ca și conservant alimentar natural.

Lămâie

Acest beneficiu se datorează bioflavonoidelor, componente esențiale ale lămâilor. Întâlnite în special la nivelul cojii, pulpei și a părții de culoare albă a fructului, aceste elemente sunt foarte utile pentru ameliorarea leziunilor. Acționează ca un antibiotic natural puternic, putând ameliora orice tip de inflamație.

Papaya

Papaya este bogata in multe vitamine si minerale, printre cele mai importante sunt enzimele proteolitice, cu rol de reducere a durerii. Se considera ca acestea sunt la fel de puternic precum si alte medicamente antiinflamatoare non-steroidale.

 

 

Recent Posts

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

26 de minute ago

Ouă pe care ar trebui să le eviți! Medic: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca…

56 de minute ago

Părintele Vasile Ioana: Mormântul lui Iisus Hristos este în fiecare biserică astăzi

Părintele Vasile Ioana a amintit despre importanța Prohodului Domnului, o slujbă la care credincioșii participă…

o oră ago

Ce trebuie să ai în portofel în noaptea de Înviere. Lidia Fecioru: Ne va purta noroc

Ce trebuie să ai în portofel în noaptea de Înviere. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit…

2 ore ago

„Am făcut un test ADN – fiul meu nu este copilul meu biologic, ar trebui să-i spun?”

Mărturisirea unui tânăr de 30 de ani despre rezultatele șocante ale unui test ADN a…

2 ore ago

O zodie primește ajutor DIVIN după Paște. Va avea mare noroc în tot ceea ce face

Cristina Demetrescu spune că un semn beneficiază de un ajutor neașteptat la scurt timp după…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic