duminică, mai 31, 2020

Este sau nu un mit faptul ca mancatul inainte de culcare este cel mai rau lucru pe care-l putem face cand vine vorba de diete?

La aceasta intrebare ne raspunde  Tim Ernst, expert in fitness si fondator al site-ului TurnAroundFitness.com. Cel mai bun moment de a manca este seara. Daca ati auzit exact contrariul aflati ca nu este decat un mit, ne spune Tim.

In plus el isi argumenteaza teoria prin intermediul a patru studii care vin sa-i sustina afirmatiile. El ne indeamna sa ignoram toate acele sfaturi care ne interzic sa consumam carbohidratii nostri preferati inainte de culcare si sa facem exact pe dos pentru ca vom arde calorii si vom pune masa musculara.

Citește și:

Studiul nr. 1
Acest studiu a constat intr-un regim de slabit bazat pe restrictia calorica. Persoanele implicate in studiu au avut o perioada de sase saptamani in care trebuiau sa consume zilnic 70% din caloriile pe care le consumau in mod normal. 10 persoane au participat la studii si au  fost impartiti in doua grupuri. Primul grup a trebuie sa consume  cele 70% din calorii in prima parte a zilei, iar cel de-al doilea grup in a doua parte a zilei.

Citește și:

Rezultatul a fost acela ca cei care au trebuit sa manance seara au pierdut mai mult in greutate decat cei care au mancat dimineata. In plus, cei care au mancat dimineata au pierdut mai multa masa musculara, 30% fata de numai 7% – cei de seara.

Studiul nr. 2
Cel de-al doilea studiu a fost realizat in anul 2011 si  a constat intr-un program de 6 luni in care ofiterii de politie din Israel au tinut o dieta de 1500 calorii pe zi. Din nou, au fost impartiti in doua grupuri. Un grup trebuia sa-si asigure necesarul caloric in prima parte a zilei, iar cel de-al doilea in doua parte, la cina.
Cercetatorii au descoperit ca persoanele din grupul care mancau seara au pierdut mult mai mult in greutate si starea sanatatii lor s-a imbunatatit considerabil – nivelul de glucoza din sange, sensibilitatea la insulina- si au experimentat o senzatie de satietate mai mare.

Citește și:

Studiul nr. 3
Cel de-al treilea studiu a fost realizat in anul 2013. Studiul avea la baza ideea ca o dieta hipocalorica ce consta in consumul de carbohidrati seara la cina influenteaza pozitiv activitatea hormonala. Cercetatorii studiului considera ca o astfel de dieta previne senzatia de foame din prima parte a zilei, ajuta la scaderea in greutate si activeaza metabolismul mult mai bine decat celelalte diete de slabit conventionale.

Studiul nr. 4
Studiul numarul 4 a fost realizat in anul 2014 si a demonstrat c un consum de carbohidrati, cu precadere seara, la cina si nu la pranz si mentinerea unei diete hipocalorice au un efect mai ridicat asupra sanatatii generale a organismului si a pierderii in greutate. Contrar credintelor atat de bine inradacinate in mentalitatea noastra, consumul de carbohidrati in timpul pranzului si de proteine seara la cina afecteaza in mod negativ nivelul glucozei din corp.

Parteneri