Sari la conținut

Anul 2024 vine cu vești bune: bani de la stat pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare. Ministrul Mediului anunță procedura de înscriere

panouri fotovoltaice
Sursă foto: E-on
Panouri fotovoltaice 2024

În 2024, cetățenii vulnerabili vor avea posibilitatea de a primi vouchere pentru instalarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare prin simpla solicitare a acestora.

Peste 120.000 de gospodării vor putea beneficia de 25.000 de lei pentru panouri fotovoltaice și 25.000 de lei pentru baterii, bani din PNRR. Doritorii se vor putea înscrie în cadrul unor birouri de consiliere energetică, înființate de autorități în cadrul consiliilor județene.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, prezent duminică la Alba Iulia, a precizat pentru Alba24 că cetățenii se vor putea înscrie printr-o simplă cerere, pe care o vor putea depune la Consiliul Județean.

„Noi urmează să punem punem în transparență decizională toată procedura respectivă. Vom implica autoritățile locale în realizarea dosarelor, în speță consiliile județene și primării, în realizarea dosarelor pentru cetățeni.

Toate aceste elemente de documentare, dincolo de implicarea autorităților locale, care au bazele de date cu privire la cetățenii vulnerabili și care au tot ce înseamnă această logistică, vor fi implicate firmele care instalează.

Exact cum este programul de la Administrația Fondului pentru Mediu. Firmele vor face tot ceea ce înseamnă partea de documentare, contract, facturi la decont și vor realiza instalarea”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

panouri solare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice și baterii de stocare: cum se fac înscrierile

„Practic cetățeanul nu va face decât o cerere, pe care o va depune la Consiliul Județean.

Această investiție se pliază peste o reformă pe care o avem, realizarea acestor One Stop Shop-uri, centre de consiliere energetică la nivelul consiliilor județene. Această investiție se pliază peste o reformă pe care o avem în REPowerEU.

În acel departament se vor agrega toate aceste date, cereri, dar și toate documentațiile.

Cetățeanul nu va avea un efort de realizat”, a mai precizat Adrian Câciu.

Ministrul a mai precizat că primele contracte de finanțare ar urma să fie semnate în luna aprilie sau mai.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel