sâmbătă, iulie 2, 2022

Banalele analgezice luate de milioane de oameni, pot cauza aritmie și chiar AVC (accident cerebral vascular).

Riscul de a dezvolta fibrilație atrială crește cu 84% în cazul celor care utilizează analgezice, potrivit cercetătorilor danezi.

Fibrilația atrială este o dereglare a ritmului cardiac normal, în care atriile, cavitățile inimii care primesc sângele din organism, au o activitate electrică total haotică și, ceea ce este mai important, lipsită de orice eficiență mecanică.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care îți spune cât de mult vei avea ...

Prin aceasta, umplerea inimii este afectată și performanța ei ca și pompă scade cu aproximativ 25-30%. Activitatea atrială ineficientă creează pe de altă parte condiții de formare la acest nivel a unor cheaguri de sânge, care împinse în circulația arterială pot ajunge la nivelul unor vase cerebrale pe care să le obstrueze, determinând cea mai de temut complicație a fibrilației atriale, accidentul vascular cerebral.

Milioane de oameni care au artrită folosesc analgezice, inclusiv antiinflamatoare non-steroidiene (NSAID), precum ibuprofen sau diclofenac.

În cadrul unui studiu, 8.423 de persoane de 55 de ani sau mai mult, au fost urmărite de cercetători începând cu anul 1990.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE la durerile de picioare! Pot semnala afecț...

În acest timp, 857 de participanți au dezvoltat fibrilație atrială, dintre care 554 au luat NSAID în trecut și 42 încă foloseau medicamentele.

În urma studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că NSAID cresc riscul de fibrilație atrială cu 84%.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private