sâmbătă, ianuarie 29, 2022

În urmă cu câteva momente, Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, alături de șeful DSU , Raed Arafat, au susținut o declarație de presă cu privire la situația cetățenilor români care vin din zona Africii.

Această decizie vine în contextul apariției variantei de îngrijorare sud-africane – tulpina Omicron.

Românii care vin din zonele vizate vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile, însă pot ieși din carantină după zece zile daca sunt testați negativ.

Te-ar mai interesa: Știre FALSĂ, dezminţită de RO Vaccinare. Mesajul c...

Țările vizate sunt:  Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Leshoto, Mozambic, Namibia și Zimbabwe.

“În momentul de față a fost adoptată o hotărâre a CNSU (…), care aliniază România la măsurile care au fost deja luate în mai multe state europene, care limitează sau chiar interzic călătoriile în această zonă sau dinspre această zonă afectată. Călătorii români care vin din zonele respective, vor fi carantinați timp de 14 zile sau în prezența unui test negativ făcut la ieșirea din carantină într-un interval de 10 zile”, a spus Alexandru Rafila.

“Trebuie să spunem foarte clar (…) că măsurile de vaccinare și cele de sănătate publică sunt recomandate cu tărie de către toate organismele internaționale și în continuare vaccinare este soluția care se consideră în acest moment că este oportună și populația ar trebui să țină cont de acest lucru pentru că această nouă tulpină nu știm încă cum va evolua, iar alte măsuri de sănătate publică, începând cu utilizarea măștii, distanțare sau evitarea aglomerațiilor rămân în vigoare”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin: Pericolul e doar în mintea ta. Mă A...

Potrivit declarațiilor lui Rafila, pe termen scurt, nu sunt luate în calul introducerea de noi restricții. Oficialul a mai precizat că această decizie vizează toate persoanele care intră în țară, indiferent de naționalitate.  Totuși, este interzis accesul în țară cetățenilor din afara UE și din afara Spațiului Economic European.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private