Sari la conținut

Anunț important de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Ce măsuri au fost luate pentru donatori

donare sange
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
campanie donare sange

După ce valoarea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge a crescut, un număr foarte mare de persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti pentru donare de sânge. Pentru buna organizare a activităţii de recoltare, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti  a făcut un anunț important.

Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti a anunţat vineri că, începând cu data de 15 ianuarie, accesul la donare va putea fi asigurat pe baza unei programări în aplicaţiile Donorium şi BlooDoChallenge.

CTSB: Accesul la donare va putea fi asigurat doar în baza unei programări

donare sange
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

”Ca urmare a numărului foarte mare de donatdonatori care s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti în ultimele zile pentru donare de sânge, pentru buna organizare a activităţii de recoltare vă comunicăm că începând cu data de 15 ianuarie 2024 accesul la donare va putea fi asigurat doar în baza unei programări, după cum urmează:

1. Programareîn aplicaţia Donorium

2. Programare în aplicaţia BlooDoChallenge Prezentarea fără programare nu reprezintă o garanţie pentru donare în ziua respectivă!

Vă mulţumim pentru înţelegerea şi colaborarea dumneavoastră!”, este mesajul postat de CTS.

De asemenea, CTS recomandă donatorilor să se prezinte cu maximum 10 – 15 minute înainte de ora programării. Depăşirea orei aferente programării cu mai mult de 15 minute va duce la anularea acesteia.

Ce trebuie să facă oamenii după donarea de sânge

Este important să consumați alimente care promovează refacerea rapidă a nivelului de hemoglobină și a volumului plasmatic. Iată câteva recomandări:

  • Alimente bogate în fier: carnea roșie slabă, organe de animale, legume cu frunze verzi (spanac, salată verde, frunze de pătrunjel), fasole, linte, quinoa.
  • Alimente bogate în vitamina C: citrice (portocale, grapefruit, lămâi), kiwi, căpșuni, broccoli, ardei gras, pătrunjel. Consumul de vitamina C ajută la absorbția mai eficientă a fierului.
  • Ouă: conțin proteine de înaltă calitate și sunt bogate în fier și vitamine.
  • Fructe și legume: consumați o varietate de fructe și legume proaspete sau congelate pentru a obține antioxidanți și vitamine esențiale.
  • Nuci și semințe: migdale, nuci, semințe de floarea-soarelui, semințe de susan, semințe de dovleac. Acestea sunt bogate în proteine, vitamine și minerale și pot contribui la refacerea nivelului de energie.
  • Cereale integrale: orez brun, pâine integrală, paste integrale, ovăz. Acestea oferă carbohidrați complecși și fibre, care furnizează energie durabilă.
  • Evitați alimentele grase, fast food-ul și băuturile carbogazoase pentru că pot îngreuna procesul de recuperare. De asemenea, asigurați-vă că vă hidratați adecvat prin consumul de apă, sucuri naturale și alte lichide nealcoolice. Este important să respectați și recomandările medicului sau personalului medical pentru a avea o recuperare optimă după donarea de sânge.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel