Sari la conținut

Anunț NASA: Un asteroid imens ar putea lovi Pământul

NASA a emis un anunț prin care informează despre monitorizarea unui nou asteroid care prezintă riscul de a lovi Pământul în următorii 25 de ani. Asteroidul a fost identificat recent și este denumit 2023 DW.

Conform cercetătorilor, este posibil ca roca să intre în coliziune cu planeta noastră în anul 2046. Reprezentanții NASA precizează că traiectoria actuală a asteroidului arată că roca va intra în coliziune cu Pământul peste 23 de ani.

Oamenii de știință nu au reușit încă să determine unde pe Terra va ateriza asteroidul și nici nu au reușit să estimeze pagubele pe care le-ar putea provoca.

„Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW, care are o șansă foarte mică de a lovi Pământul în 2046. De multe ori, atunci când sunt descoperite noi obiecte, este nevoie de câteva săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor”, este mesajul transim pe pagina de Twitter a NASA.

Asteroidul măsoară aproximativ 49,29 metri în diametru, fiind aproape la fel de mare ca o piscină olimpică.

Data exactă la care se estimează că va lovi Pământul este 14 februarie 2046, chiar de Ziua Îndrăgostiților, conform DailyStar.

NASA nu a emis niciun avertisment oficial privind acest asteroid.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel