Sari la conținut

Anunț pentru consumatorii de CAFEA! Ce s-a descoperit recent

doza cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile ACEST tip de cafea crește colesterolul.

Anunț pentru consumatorii de CAFEA! Ce s-a descoperit recent

Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturi din lume. Până acum se credea că un una dintre cele mai răspândite băuturi din lume afectează inima. Studiile recente au arătat ce efecte are cafeaua asupra organismului.

Potrivit noilor cercetări, consumul de cafeină nu a afectat în mod semnificativ ritmul cardiac, dar a semnalat o ușoară creștere a unui tip de bătăi neregulate ale inimii la persoanele care au băut mai mult de o ceașcă pe zi.

Un consum moderat de cafea nu crește riscul de probleme de ritm cardiac

Cafeaua conține cafeină, un stimulent, cu multiple beneficii pentru sănătate și un risc mai mic de a muri. Un consum moderat de cafea nu crește riscul de probleme de ritm cardiac, iar societăți medicale profesionale avertizează împotriva consumului de cofeină.

Cercetătorii au echipat 100 de voluntari sănătoși cu gadgeturi care monitorizat funcția cardiacă, pașii zilnici, tiparele de somn și glicemia. Rezultatele au fost raportate miercuri în New England Journal of Medicine.

Rezultatele studiului

Cercetătorii au constatat că consumul de cafea cu cofeină nu a dus la mai multe episoade zilnice de bătăi suplimentare ale inimii, cunoscute sub numele de contracții atriale premature. Dar s-a demonstrat că ele prezic o afecțiune cardiacă potențial periculoasă numită fibrilație atrială.

Astfel de bătăi sunt, de asemenea, comune și nu sunt de obicei grave, dar au fost asociate cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă.

Cercetătorii au descoperit mai multe astfel de bătăi premature la persoanele în zilele în care au băut cafea, dar numai la cei care au băut două sau mai multe cești pe zi.
Nu a existat aproape nicio diferență în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge.

Deoarece studiul a fost realizat pe un număr mic de persoane, pe o perioadă scurtă de timp, rezultatele nu se aplică neapărat la populația generală, a declarat Dr. Dave Kao, cardiolog și expert în date de sănătate la University of Colorado School of Medicine, care nu a fost implicat în studiu.

Cu toate acestea, studiul este în concordanță cu altele care au constatat că cafeaua este sigură, a adăugat Kao.

Așadar, efectele consumului de cafea pot varia de la o persoană la alta. El a spus că îi sfătuiește pe pacienții săi cu aritmii cardiace să experimenteze pe cont propriu pentru a vedea cum îi afectează cofeina.

„Ei sunt adesea încântați să primească vestea bună că este în regulă să încerce cafeaua și să bea cafea”, a spus el, potrivit Adevărul.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel