Sari la conținut

Anunțul momentului de la ministrul Sănătății. Se dau bani pentru fumători. Care sunt regulile impuse

tigari electronice
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
alternativele de renunțare la fumat

Din cuprinsul articolului

Anunțul momentului de la ministrul Sănătății. Țigările electronice sunt  considerate de unele persoane alternativa mai sănătoasă la cele clasice. În acest context, fumătorii din Anglia sunt îndemnați să treacă de la țigările obișnuite la țigările electonice, însă nu cu bani, ci gratuit.

Schemă pentru fumători

Un milion de fumători vor fi îndemnați să schimbe țigările cu țigări gratuite în cadrul unui program în premieră mondială.

Programul de inițiere pentru țigări electronice vor fi oferite unuia din cinci utilizatori din Anglia, în cadrul programului „Swap to stop”.

Femeile însărcinate vor beneficia de 400 de lire dacă renunță la fumat. Mai mult, pe pachetele de țigări vor fi oferite sfaturi obligatorii privind renunțarea la acest viciu.

Neil O’Brien, ministrul Sănătății, a spus că „ pană la doi din trei fumatori vor muri din cauza fumatului. Vom colabora cu consiliile si cu altii pentru a oferi unui milion de fumatori din Anglia un kit gratuit pentru vaping.”

O gama de produse si arome va fi disponibila. Fumatul este inca principala cauza a bolilor care pot fi prevenite si a mortii premature, fumatorii pierzand in medie un deceniu din viata, potrivit Mirror.

Guvernul a promis ca natiunea sa nu fumeze pana in 2030, dar expertii avertizeaza ca acest lucru va fi ratat fara nicio masura.

Vape-urile sau tigari electronice nu contin tutun daunator, dar contin nicotina care da dependenta.

Deși nu se știe dacă vape-urile sunt lipsite de riscuri, autoritatile din domeniul sanătății evalueaza că au doar 5% din riscul de a fuma tutun.

Deborah Arnott, din grupul Action on Smoking and Health, a spus că acest demers este binevenit, dar nu suficient.

„Aceștia sunt pasi bineveniti, dar deloc suficienti”, spune Deborah Arnott.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel