Sari la conținut

Anunțul premierului, chiar de ziua lui onomastică. Cum putem „să revenim la normalitate”

Noi măsuri restrictive

Anunțul premierului, chiar de ziua lui onomastică. Cum putem „să revenim la normalitate”.

Peste 1,4 milioane de români au nume de flori. Cei mai populare nume purtate de români sunt Florin, Florina, Viorel și Viorela. Printre sărbătoriți se numără și premierul României, Florin Cîțu.

Anunțul premierului, chiar de ziua lui onomastică: Vaccinarea este speranța noastră

Acesta a transmis un mesaj chiar de ziua lui onomastică, pe contul său de Facebook. Premierul este conștient  că românii au nevoie de speranță, după un an de pandemie și le reamintește că această speranță stă în vaccinare.

„În Duminica Floriilor vă doresc tuturor multă sănătate și încredere. Iar celor care vă serbați onomastica, la mulți ani!

Știu că aveți nevoie de speranță, după un an de pandemie. Dar speranța noastră, a tuturor, trebuie să fie vaccinarea. Pe asta ne bazăm! Nu avem altă soluție.

Mulțumesc tuturor pentru gândurile voastre bune. Cum am spus și la ziua mea de naștere, cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate. Și primul pas este să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați până la 1 august”, a fost mesajul premierului.

Cele mai populare nume sărbătorite în Duminica Floriilor

Cei mai mulţi romani care îşi sărbătoresc onomastica de Florii, respectiv 334.734 de persoane, poarta numele de Florin, alţi 147.328 Viorel, iar 54.759 Florian. Alţi 29.777 romani poarta numele Florea, 25.181 răspund la numele Florentin şi alţi 13.925 – Florinel.

Dintre fetele și femeile care poartă nume de flori, 146.268 se numesc Viorica, 128.844 – Florentina, 92.668 Florica, 87.202 Floarea, iar 79.753 Florina.

Printre bărbaţii care îşi mai serbează onomastica de Florii sunt și cei cu numele Trandafir – 2.418, Bujor – 1.554, Floricel – 924, Margarit – 695 şi Crin – 214.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.