vineri, august 19, 2022

Anunțul zilei despre Ion Iliescu. Fostul președinte al României este în tensiune maximă după ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au luat decizia de a retrimite Dosarul Revoluției în instanță.

Dosarul Revoluţiei ajunge în instanţă din nou, după aproape 33 de ani. Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu şi fostul şef al Aviaţiei Militare, Iosif Rus, au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Revoluţiei pentru crime împotriva umanităţii.

Te-ar mai interesa: Metoda egipteană: secretul care te ajută să dormi ...

Cu precizări, procurorul general Gabriela Scutea:

Gabriela Scutea: Aceste evenimente au făcut obiectul a 4.544 de dosare penale. Istoric, trebuie subliniat că în 112 dosare Secţia Parchetelor Militare şi celelalte parchete militare au dispus trimiterea în judecată a 275 de persoane, dintre care 25 au fost generali, 114 ofiţeri, 13 subofiţeri, 36 de militari în termen şi 87 de civili.

În sarcina acestora s-a reţinut că prin măsurile dispuse sau acţiunile întreprinse au contribuit la producerea victimelor înregistrate în timpul evenimentelor din decembrie 1989. Între civilii care au fost trimişi în judecată şi condamnaţi sunt foştii membri ai Comitetului Politic Executiv al CC al PCR şi foşti miniştri.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

revoluția

Iniţial, dosarul a fost trimis la instanţă în aprilie 2019, însă instanţa supremă l-a restituit la Parchetul Militar pentru remedierea mai multor probleme din rechizitoriu.

Ancheta a fost refăcută de acelaşi procuror, care a trimis dosarul în instanţă şi acum trei ani. Potrivit procurorilor, faptele inculpaţilor au avut consecinţe generarea şi amplificarea psihozei generalizate a terorismului şi, astfel, în intervalul 22-30 decembrie 1989 au survenit peste 850 de decese şi aproape 2.400 de răniri de persoană, a transmis un reporter RRA.

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

Fostul preşedinte al României nu s-a prezentat la niciun termen în Dosarul Revoluției

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi generalul (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi în acest dosar de infracţiuni contra umanităţii. Ion Iliescu nu s-a prezentat la niciun termen al procesului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private