Apa de gură și periuțele scumpe nu au niciun efect. Ce trebuie să faci, de fapt, ca să nu-ți pierzi dinții

Un specialist britanic în stomatologie afirmă că efectele bolilor gingivale au fost mult exagerate, în scopul de a spori vânzările de apă de gură şi periuţe de dinţi cu design special.

Dar aceste produse nu sunt neapărat necesare; spălatul regulat pe dinţi, alimentaţia sănătoasă şi evitarea fumatului sunt cele mai eficiente mijloace de îngrijire a dinţilor.

Paul Batchelor, conferenţiar în cadrul University College London, a declarat recent că periodontita – o boală a gingiilor frecvent întâlnită – este o componentă normală a procesului de îmbătrânire şi că sângerările gingivale în timpul periajului nu înseamnă neapărat că persoanei respective îi vor cădea în scurt timp toţi dinţii.

Este o exagerare, a spus el. Dacă o persoană nu se spală regulat pe dinţi, va avea o tendinţa spre inflamaţii şi sângerări ale gingiilor, dar acestea nu vor avea impactul sever şi rapid arătat în reclame. Acest fel de „a crea o problemă” în mintea utilizatorilor este un mijloc de a-i convinge să cumpere mai multe produse scumpe de îngrijire a dinţilor şi tratamente stomatologice costisitoare.

Doar 10% dintre persoane au nevoie de tratamente pentru boli gingivale, iar dentiştii ar trebui să se concentreze asupra celor care fumează şi au o alimentaţie proastă.

Desigur, sângerările gingivale nu trebuie ignorate, a adăugat el, deoarece indică faptul că persoana respectivă nu se spală corect pe dinţi, ceea ce poate duce la apariţia cariilor.

Spălarea regulată cu o pastă de dinţi ce conţine fluor este cea mai bună metodă de a preveni cariile, care reprezintă o problemă mult mai serioasă, a spus el.

Iar tratamentele stomatologice costisitoare împotriva periodontitei vor avea prea puţin  efect dacă oamenii nu au grijă regulat de dinţii lor, a afirmat expertul într-un articol publicat în British Dental Journal.

În cazurile mai grave de periodontită, se poate recurge la tratamente stomatologice adecvate, realizate de profesionişti, pentru a preveni pierderea dinţilor, a explicat Frances Hughes, specialist în domeniul periodontitei la King’s College London

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

9 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

10 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

10 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

11 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

11 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic