luni, mai 16, 2022
  1. Medicii americani au descoperit rețeta celui mai bun medicament natural cu efecte miraculoase. Poate trata una dintre una dintre cele mai comune probleme întâlnite la femei.

Apa de stafide, un adevărat elixir cu efecte miraculoase pentru sănătate

Este vorba despre constipație. Potrivit Clinicii Mayo, „constipația este adesea descrisă ca având mișcări intestinale de mai puțin de trei ori pe săptămână”, iar atunci când devine o afecțiune cronică, poate interfera cu viața noastră de zi cu zi. În multe cazuri, este o consecință a unei boli sau afecțiuni, cum ar fi sindromul colonului iritabil. În plus, femeile sunt mai predispuse să sufere de această problemă medicală.

Te-ar mai interesa: FDA a aprobat un nou tratament pentru tratarea dia...

Stafidele regleaxză tranzitului intestinal

Stafidele, ca și prunele uscate, au multe proprietăți care le fac excelente pentru reglarea tranzitului intestinal, întrucât, conform Jurnalului American de Enologie și Viticultura, „stafidele au un conținut ridicat de fructoză, acizi organici (acid tartric, malic, cinamic) și pectina, substanțe care ajută la curățarea intestinului, facilitând tranzitul fecalelor. În plus, au deoxilitocolic, un element care poate contribui la prevenirea cancerului de colon”.

Mai mult, stafidele sunt bogate în antioxidanți, fier și calciu, au și puține proteine, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a îmbătrânirii celulare premature, curăță ficatul și reduc colesterolul rău și trigliceridele.

Te-ar mai interesa: Băutură eficientă pentru creșterea imunității. Lid...

 

Cum se prepară apa de stafide?

  • 2 pahare cu apă
  • 150 grame de stafide.

Mod de preparare:

Fierbeți cele două pahare cu apă. În momentul în care apa fierbe, adăugăm cele 150 de grame de stafide și le lăsăm să fiarbă timp de 15 până la 20 de minute. Opriți focul și lăsați așa peste noapte.

După ce au stat o noapte, este timpul să strecurați amestecul și beți acea apă de stafide.

Puteți bea această apă doar patru zile pe lună. Amintiți-vă că abuzul de laxative creează și constipație.

Te-ar mai interesa: Vă învinețiți ușor? Iată ce boală gravă poate ascu...

Cinci motive să consumi fructe uscate

Previn hipertensiunea arterială.

Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia în organism a lichidelor, fluidizează sângele şi automat reduc tensiunea arterială.

Luptă cu colesterolul şi tratează constipaţia.

Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac.

Te-ar mai interesa: Două senzații corporale care indică un nivel ridic...

Antioxidantul perfect.

În comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală. De asemenea, tratează stările febrile.

Indicate în anemii. Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: poți mirosi asta? Trei simptom...

Ameliorează osteoporoza. Stafidele conţin şi boron, un mineral foarte necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private