luni, iulie 4, 2022

Apa minerala, plata sau carbogazoasa, este o apa microbiologic pura. In general, aceasta are un continut ridicat de minerale care nu o recomanda pentru un consum zilnic.

Apele minerale nu trebuie considerate produse miraculoase. ”In unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru ca pot contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate in afectiuni precum cele de sange sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizata. Apa de la robinet filtrata este o optiune sigura si convenabila”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Te-ar mai interesa: Alimente care pot ajuta la scăderea riscului de ca...

MIT: Puritatea apei este data de nivelul de nitrati

Potrivit biochimistului Silvia Enculescu, „continutul de nitrati reprezinta doar o mica parte din totalul de componente care dau indicatia corecta despre calitatea si siguranta apei. Alaturi de acestia se mai regasesc alte elemente fizice, chimice si microbiologice care sunt controlate si definesc obligatoriu, din punct de vedere legal, caracterul de apa potabila, buna pentru consum. In total, peste 40 de parametri sunt analizati, printre cei mai importanti fiind turbiditatea, pH-ul, conductivitatea, nitratii, nitritii, amoniacul, metalele, cantitatea de saruri dizolvate in apa sau cantitatea de calciu si magneziu”.

Te-ar mai interesa: Cristina Bălan, mamă a gemenilor cu sindrom Down: ...

Mit: Cea mai curata apa se obtine prin osmoza

Filtrarea prin osmoza inversa elimina din apa absolut tot continutul chimic, inclusiv cel de minerale absolut necesar pentru buna hidratare si functionare a corpului. Astfel, apa obtinuta prin osmoza inversa este pura chimic, dar fara nici o valoare nutritionala, nepotabila, absolut contraindicata consumului uman, cu parametri ce nu se mai incadreaza in reglementarile legale. Nu mai are calciu, magneziu si alte saruri minerale si odata ajunsa in corp si consumata pe termen lung, se va initia un proces extrem de daunator de demineralizare cu potentiale efecte negative asupra sistemului osos si cardiovascular. Este utilizata in principal in mediul industrial.

Te-ar mai interesa: Ulei de măsline pe piele. Medic român: Nu faceți d...

Mit: Apa alcalina pastreaza echilibrul organismului

“Apa alcalina este utilizata pe baza unor traditii ce s-au format inaintea aparitiei medicinei fundamentata stiintific. Combaterea aciditatii gastrice nu este necesara la persoanele care nu au deficiente. Daca nu ar exista mediul acid, digestia si protectia tubului digestiv de infectii ar fi imposibile. Practic anularea aciditatii gastrice produce un dezechilibru si deschide poarta pentru infectii ale tubului digestiv. Alcalinizarea mediului intragastric produce o contrareactie prin care se anuleaza mecanismele de combatere a aciditatii gastrice, ceea ce duce la un rezultat contrar celui dorit. Pentru suferintele gastrice apa neutra este la fel de buna, in plus exista tratamente eficiente pentru bolile gastrice, fara a fi nevoie sa se recurga la remedii arhaice”, a completat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Te-ar mai interesa: Limbajul picioarelor. Ce spune felul în care stai ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private