duminică, ianuarie 24, 2021
Virgil Munteanu

Niciodată să nu subestimaţi efectele uimitoare ale unui pahar cu apă. Dacă beţi suficientă apă în fiecare zi şi vă menţineţi organismul hidratat veţi ţine la distanţă numeroase afecţiuni.

Iată care sunt cele mai importante 5 beneficii ale apei:

  1. Stimulează metabolismul şi previne obezitatea

Consumul de apă creşte abilitatea organismului de ardere a grăsimilor. Atunci când sunteţi deshidraţi, rata metabolismului scade cu 3 procente. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Clinical Endocrinology and Metabolism, băutul apei poate creşte rata metabolismului cu 30%. Studiile au demonstrat, de asemenea că un pahar de apă băut înainte de masă previne mâncatul în exces.

  1. Protejează inima şi reduce riscul de cancer

Dacă beţi suficientă apă în fiecare zi, reduceţi considerabil riscul unui atac de cord. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, persoanele care consumă mai mult de 5 pahare de apă pe zi îşi scad riscul de deces prin infarct cu 41%. Şi riscul de cancer de colon sau mamar este redus cu 45% prin hidratare.

  1. Previne migrenele

Un studiu publicat în jurnalul Neurology a scos în evidenţă faptul că persoanele care consumă aproximativ 1 litru jumătate de apă pe zi se confruntă mai rar cu dureri de cap.

  1. Ajută creierul

Consumând 8-10 pahare de apă pe zi, vă veţi îmbunătăţi capacitatea cognitivă cu 30%.

  1. Previne diabetul

Atunci când organismul este deshidratat, crește nivelul de vasopresină, un hormon care favorizează absorbția apei și forțează ficatul să elibereze mai mult zahăr în sânge. În timp, acest tipar împiedică corpul să producă insulina de unul singur. Oamenii de știință francezi au urmărit, timp de zece ani, evoluția stării de sănătate a circa 3.000 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 30 și 65 de ani. La începutul studiului, toți prezentau nivele normale ale glicemiei (zahărului din sânge). După nouă ani, aproximativ 800 dintre subiecți au dezvoltat diabet zaharat de tip 2, însă cei care consumaseră apă suficientă, între 1 și 3 litri de lichid, și-au redus cu 30% riscul de îmbolnăvire.