Sari la conținut

Ce efecte au apa alcalină și apa acidă asupra organismului?

614-01560163 Model Release: Yes Property Release: No Young woman drinking water

În mitologia română apa vie și apa moartă sunt folosite de eroi pentru a prinde putere. Apa vie conferă tinerețe veșnică și vigoare, iar apa moartă vindecă rănile. Ceea ce erau cândva basme, ca în Harap Alb, au devenit acum realitate.

Conform descoperirilor care datează încă din 1939, de pe vremea când inginerul Marcel Violet a observat beneficiile apei de ploaie asupra plantelor și animalelor, s-a început lucrul pentru a afla mai multe lucruri. Asta pentru că apa de ploaie avea o încărcătură energetică ce îi conferea anumite proprietăți.

Pe lângă el mai sunt și alți cercetători care au ajuns la concluzia că sub acțiunea unui câmp electromagnetic și sonor se poate obține un tip de apă cu efecte ca cele din basme. Gheorghe Lucaci, împreună cu prof. dr. Ion Mânzatu, au descoperit prin procesul de electroliză a apei se disting două tipuri de ape : o apă vie – cea alcalină, cu efect pozitiv și stimulator, care se obține la polul negativ(catod) și o apă moartă– acidă, cu efect negativ și distrugător, care se obține la polul pozitiv(anod). Cele două ape se despart printr-un perete din țesătură, iar apa este inofensivă prin consumare.

 

Apa alcalină are proprietăți care vindecă boli

 

Consumul apei vii determină dezvoltarea țesuturilor sănătoase și însănătoșirea celor vătămate, iar apa moartă distruge bacteriile. În cazul animalelor, prin apa alcalină animalele cresc mai repede, iar apa acidă ajută la distrugerea paraziților sau a diferiților dăunători.

Doctor Corneliu Moldovan, Director General la Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa “Prof. Dr. Florin Bratila” este de părere că apa alcalină este benefică deoarece – “Consumul regulat de apa alcalina poate preveni alături de o dietă alcalină, de practicarea exercițiilor fizice și de evitarea fumatului și a consumului de alcool, a unor boli cronice severe cum ar fi diabetul, cardiopatia ischemică, hipertensiunea arteriala, boli cerebro vasculare si  boli canceroase”

Apa acidă o recomand pentru bolile de piele, precum psoriazis, arsuri sau răni externe. Aceasta nu se consumă. Doar apa alcalină se bea și este eficientă chiar și în tratarea cancerelor”, completează Doctor Otilia Crăciun

Medicii japonezi ( precursorii utilizarii apei alcaline ca tratament intern ) indica urmatoarele afectiuni ce pot fi curate : artrita, dureri acute de cap, afectiuni ale aparatului circulator, afectiuni ORL, dereglari ale ciclului menstrual, aritmii, astm bronsic, boli ale organelor excretoare, gastrita, constipatie, hemoroizi, boli de ochi.

Cura efectiva înseamnă că dimineață se bea jumătate de litru de apă alcalină la temperatura camerei, iar după aceea timp de 40-45 de minut nu se consumă nimic. Cu 45 de minute înainte de prâz sau cină se bea jumătate de litru de apă alcalină și nu se mai consumă nimic două ore după prânz sau cină.

 

Mituri despre apă

Mitul 1 : Alcalinizarea cu bicarbonat de sodiu sau minerale este acelasi lucru. Adăugarea de bicarbonat de sodiu in apa  va schimba pH-ul . Cu toate acestea , nu veți primi nici beneficii antioxidante sau orice alte beneficii  de mai sus pe care le puteți obține de la un ionizator de apă electric  de calitate.

Mitul 2 : Sucurile pot ține locul apei

“Atenție la băuturile artificiale (foarte des conțin, în cel mai bun caz, un procent ridicat de zahăr), colorate și adiționate de tot felul de substanțe (caramel, acid carbonic, acid fosforic) care, chiar dacă nu sunt nocive ( fosfații și polifosfații interferează asupra calcifierii oaselor) pot cauza probleme fiziologiei aparatului digestiv (aerofagie, piroză, meteorism, disbioză, flatulență).”, spune dr. Claudia Dămoc.

 

Mitul 3 : cele 8 pahare de apă pe zi – mitul despre cum 8 pahare pe zi te ajută la arderea grăsimilor a fost demontat de cercetătorii de la Universitatea din Alabama în momentul în care concluziile unui studiu au arătata faptul că un consum mai mare de apă duce la arderea grăsimilor însă acest lucru nu are un impact semnificativ asupra greutății corporale.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.