marți, iunie 6, 2023

Geta Roman

Dacă durerile de spate nu vă dau pace și nu suferiți de o boală care impune intervenția chirurgicală, un nou dispozitiv medical, singurul de acest tip din Europa, ar putea fi soluția.

Soleve, cum se numește noul aparat, este creat special pentru durerea de spate, iar tratamentul, care ține circa 30 de minute, nu doare, protocolul incluzând șase tratamente într-un interval de trei săptămâni.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

Terapia cu Soleve poate fi urmată doar la Clinica ExMedica din București, iar cele șase ședințe costă 1.800 de lei.

Medicii recomandă tratamentul mai ales celor care au contracturi musculare de cauză neprecizată.

„Nimic în lume nu înlocuiește cuțitul, dacă hernia este ruptă”

„Atenție însă, acest aparat nu înlocuiește o terapie chirurgicală, acolo unde este cazul. El este făcut pentru durerile de spate, adică lombare, sacrale, care nu au un diagnostic cert, în niciun caz cel chirurgical. Nimic în lume nu va putea să înlocuiască cuțitul atunci când hernia este ruptă în canal, când există o tumoră vertebrală, o malformație arterio-venoasă”, explică medicul primar neurolog Cristina Gorgan, de la Clinica ExMedica din București.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Tratamentul poate fi însă urmat după o intervenție chirurgicală la nivelului coloanei pentru așa-numitele dureri restante.

Problemele cauzate de tensiunile musculare prelungite sunt cele mai frecvente și apar din cauza  stresului, pozițiilor vicioase în fața biroului, șofatului prelungit, sporturilor extenuante. „Această contactură musculară va opri curgerea fiziologică a sângelui prin mușchi, iar nutrienții din sânge și oxigenul nu mai ajung la mușchi. Atunci se acumulează toxine – histamine, prostaglandină, serotonină – și toate astea duc la crampe musculare. Acele crampe produc întinderi ale ligamentelor și articulațiilor, care, la rândul lor, dau dureri”, detaliază medicul neurolog Cristina Gorgan.

Te-ar mai interesa: Medic: ‘Motivul sumbru pentru care nu trebui...

Durerea, măsurată înainte și după tratament

Pacienții sunt întrebați înainte de începerea tratamentului, pe o scală de 1 la 10, cât de tare îi doare și, ulterior, aceeași întrebare este pusă și la finalul ședinței.

Pentru Maria Crișan, o clujeancă de 61 de ani, tratamentul a fost „o minune cerească”: „Am fost la cel mai bun neurochirurg din Cluj care mi-a spus că boala mea nu este de operat. Mi-a recomandat să dau cu gel. Mă durea foarte tare zona lombară. După a doua ședință cu acest aparat nu m-a mai durut deloc. Este o minune cerească pentru mine”, spune fericită clujeanca.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Scanează 1.000 de puncte din zona lombară

Cum acționează mai exact aparatul: un sistem robotic automatizat măsoară proprietățile electrice a peste 1.000 de puncte din zona lombară, aplicând impulsuri electrice pe fiecare din punctele declanșatoare, localizate cu ajutorul unor sonde miniaturale. „Aparatul poate scana 1.000 de puncte de la nivel spatelui ceea ce medicul nu poate face. I-ar lua o zi înteagă. Stimularea se face cu impulsuri electrice la diferite intensități de la 1 la 60 de miliamperi, în funcție de cât suportă pacientul”, adaugă medicul neurolog Cristina Gorgan, care recomandă șase ședințe de 30 de minute, într-un interval de două săptămâni, cu o zi pauză.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

Ameliorări în 95% din cazuri

Șase pacienți au început deja terapia cu noul dispozitiv, care a fost instalat în clinică la finalul lunii aprilie. „Din studiile pe care le-am citit, aparatul mai este folosit în California, unde au fost tratați cu astfel de dispozitive circa 5.000 de pacienți, la 95 la sută din ei constatându-se ameliorări ale durerii”, mai spune medicul primar neurolog.

Programări la ExMedica:

  • 021.210.84.55
  • 021.210.84.42
  • 0756.088.023

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private